Jevnica se v novi sezoni ne bo mogla zanesti tudi na izkušnje Brigite Jevšenak in Špele Vehar, ki sta zaključili svoji karieri. Tako se Jevnica še bolj nagiba k pomlajevanju ekipe in menjavi generacij.


Špela Vehar je v slovenskem ženskem prvenstvu odigrala 150 tekem in dosegla tudi zavidljivih 37 zadetkov. Špela je svojo razgibano kariero začela na Gorenjskem in sicer pri Velesovu. Njena krstna sezona sega v leto 2004, ko je za Gorenjke odigrala osem tekem in že v prvi sezoni zabila dva zadetka. Debitantski nastop pa je Špela zabeležila 12. septembra leta 2004, ko je na v Velesovem gostovala ekipa Davidovega Hrama Murska Sobota. In prav na tej tekmi je v 75. minuti tekme Veharjeva zabila tudi prvi zadetek v prvenstvu. Po sezoni 2007/08 je sledil prestop k Jevnici, s katero je Špela v sezoni 2010/11 osvojila pokalno lovoriko. Špela bo rekreativno nadaljevala pri Ankaran-Hrvatinih.

Špela Vehar v minuli sezoni proti Radomljam. (Foto: Rok Zore)
Špela Vehar v minuli sezoni proti Radomljam. (Foto: Rok Zore)

Brigita Jevšenak se v ženskem nogometu prvič pojavi v sezoni 2007/08, ko je za takratni klub Senožeti-Škale odigrala deset prvenstvenih tekem in dosegla tudi dva zadetka. Kasneje je “Bridža”, kot jo kličejo soigralke, postala ena standardnih členov Jevnice. V slovenski prvi ligi je zbrala 108 nastopov in zabila osem zadetkov. Bila je ena pomembnih členov obrambne linije Jevnice in se tudi ničkolikokrat preizkusila v vlogi vratarke. Vsekakor še ena igralka v vrsti izkušenejših, ki je končala svojo nogometno pot.

Brigita Jevšenak na tekmi proti Ankaranu. (Foto: M.K.)
Brigita Jevšenak na tekmi proti Ankaranu. (Foto: M.K.)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…