Igralke Teleing Pomurja so po dveh zmagah na kvalifikacijskem turnirju v Črni gori na pragu uvrstitve v Ligo prvakinj, med 32 najboljših ženskih ekip Stare celine. Varovankam trenerja Bojana Jančarja na zadnji tekmi z madžarskim MTK-jem, ki bo v četrtek v Petrovcu, za prvo mesto zadostuje že remi.


V nadaljevanje se sicer prebijeta tudi dve najbolje drugouvrščeni ekipi, a je potrebno poudariti, da se za to razvrstitev briše rezultat z zadnjeuvrščeno ekipo skupine. Vtise po drugi zmagi smo preverili pri kapetanki Tanji Vrabel, ki je na turnirju zabila že štiri zadetke, po dva Ekonomistu in Pärnuju. 23-letna napadalka je za SNPortal še enkrat potrdila, da se želijo Pomurke iz Črne gore vrniti kot zmagovalke turnirja: “Drugo tekmo smo odigrale izredno disciplinirano, saj smo zelo dobro stale na igrišču. Na srečo smo hitro povedle in nato je bilo nadaljevanje lažje. Res je, da smo zapravile nekaj odličnih priložnosti, vendar smo v drugi polčas krenile z mislijo, da še zabijemo kak zadetek in tekmo mirno pripeljemo do konca. Po drugem zadetku je bilo veliko lažje. Umirile smo se, imele še precej več moči kot nasprotnice in do konca srečanja še dvakrat zadele, na koncu tekme pa zapravile še tri lepe priložnosti. Vemo zakaj smo prišle v Črno goro in naš cilj je, da se uvrstimo v naslednji krog. Odigrale smo že dve dobri tekmi in čaka nas še odločilna, v katero bomo vložile svoj maksimum in poskušale narediti pozitiven rezultat! Ekipa je prava in je tega dosežka. Iz Črne gore se želimo vrniti kot zmagovalke!”

Vrablova je s štirimi zadetki po dveh tekmah tudi peta strelka kvalifikacij, pohvale za prikazano pa si že sedaj zasluži celotno moštvo, kakor tudi ves štab okrog igralk. Če se bo Pomurkam uspelo plasirati v nadaljevanje tekmovanja, bomo izvedeli že v četrtek, nekaj pred 19. uro. Verjamemo, da se bodo Pomurke domov po dolgem potovanju vrnile prešerno razpoložene.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…