Nogometašicam Teleing Pomurja na zelenici lendavskega Športnega parka v prvi tekmi šestnajstine finala Lige prvakinj ni uspelo presenetiti favoriziranega moštva Torres. Izkušene, premetene in z vsemi žavbami namazane Italijanke so s pridom izkoristile vsako napako Beltinčank in z zmago z 2:4 praktično že odločile potnika v osmino finala, saj bi morale slovenske državne in pokalne prvakinje na gostovanju v Sassariju upati kar na manjši čudež.


“Tekma je bila za obe ekipi zelo izenačena. Hitro smo želeli odločiti tekmo, kar nam ni uspelo, saj ima Pomurje nekaj odličnih igralk. Za prvi krog Lige prvakinj je bila to zelo zahtevna tekma,” je bil po tekmi v italijanščini kratek gostujoči strateg Mario Silvetti, ki je tako kot nekaj varovank včeraj doživel ognjeni krst v evropskih tekmovanjih. Španka Joana Flaviano, ki se je v Torres poleti preselila iz baskovskega Athletica, je Pomurkam povzročala precej preglavic in dobro igro kronala z zadetkom za 2:3, ki je dokončno zlomil odpor Pomurk: “Po mojem mnenju smo že znale igrati bolje, kar potrjujeta tudi dva zadetka Pomurk, ki so nas dobro stisnile, a smo našle rešitev za nastalo težavo. Menim, da je bil tretji zadetek izredno pomemben, saj je odprl pot do zmage, nasprotnicam pa odvzel nekaj vneme, kar smo v zaključku tekme dokončale še z zadnjim zadetkom.”

“Uvod tekme smo odigrale zelo slabo, igro smo prepustili gostjam. V prvem polčasu nam igra ni stekla, dekleta so se preveč potegnila v obrambo, strah in spoštovanja je bilo preveč. V prvem polčasu smo naredili preveč napak, pred drugim pa smo se dogovorili in potegnili nekaj rošad, kar se je obrestovalo z dvema lepima zadetkoma in izenačenjem. A pomerili smo se z odlično ekipo, tempo je bil močan, dekleta so v zadnjih petnajstih minutah izgubile moč in naredile dve napaki. Praktično smo jim podarili tri od štirih zadetkov, gostje pa so zasluženo zmagale. Svojim igralkam lahko čestitam za borbenost, žal pa smo si privoščili preveč napak, kar nas je stalo boljšega izida,” pa se je po tekmi razgovoril domači strateg Bojan Jančar, ki se ni pozabil zahvaliti tudi številnim gledalcem, v lendavskem Športnem parku se jih je zbralo okrog 1300. Ob tremi, ki se je pri njegovih varovankah poznala predvsem v uvodne pol ure obračuna, je nekdanji branilec Mure in Olimpije priznal, da je velika ovira pri napredku tudi slaba kakovost državnega prvenstva, kjer Beltinčanke nimajo pravega tekmeca: “V državnem prvenstvu vratarke praktično ne potrebujemo. Nimamo prave obrambe in pravih tekem, kar se je danes tudi poznalo. Ni izkušenj, dvobojev ena na ena, ni skoka, kar je danes tudi odločilo zmagovalca.”

Tanja Vrabel, z dvanajstimi zadetki najboljša strelka Pomurja v evropskih tekmovanjih, je po tekmi priznala, da je moštvo v uvodu prvega polčasa zdelal predvsem strah, v zaključku tekme pa še padec moči. Kljub temu je odlična napadalka, tudi kapetanka ekipe, za povratni obračun, ki bo odigran prihodnjo sredo, samozavestno napovedala lov na gostujočo zmago: “Kot je dejal že trener, smo v tekmo krenile v krču. Opazno je bilo, da nas je strah in da s tem delom tekmovanja nimamo veliko izkušenj, saj je za praktično celoto ekipo bilo danes prvič igrati med 32 najboljšimi ekipami Evrope. V drugem polčasu smo prikazale povsem drug obraz, upoštevale smo trenerjeve navodila med polčasom, bile pri pokrivanju nasprotnic precej agresivnejše kot v prvem polčasu. Zadele smo dvakrat, morda bi lahko dodala še kakšnega, a nato po naših napakah prejeli še dva zadetka. Ob koncu so nam resda malce pošle pomoči, vendar je bila tekma na visokem na nivoju. Mislim, da so tekmice zasluženo zmagale, a v Italijo potujemo po zmago.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Konec prve lige za Ptujčanke

V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo…