Nogometašice Teleing Pomurja danes čaka še drugi obračun kvalifikacijskega turnirja za Ligo prvakinj. Potem ko so varovanke trenerja Bojana Jančarja v prvi tekmi s 4:0 odpravile domači Ekonomist, se bodo danes ob 17. uri v Petrovcu, v bližini Budve, pomerili s Pärnujem.


Devetkratne estonske prvakinje so se s Pomurjem že pomerili v sezoni 2006/07, ko so kvalifikacijski obračun s 7:1 dobile Pomurke. A od tedaj so Estonke precej napredovale in se v lanski sezoni prvič prebile tudi v glavni žreb Lige prvakinj, kjer so sicer morale v šestnajstini finala priznati premoč kasnejšemu prvaku Wolfsburgu, ki je prvo oviro preskočil z izidom 27:0. Pärnu je sicer že v nekajmesečnem tekmovalnem ritmu, saj v Estoniji sezona poteka aprilom in oktobrom, pred začetkom končnice pa se moštvu trenerja Jürija Saara nasmiha še peti zaporedni naslov. Estonke so dober vtis pustile tudi v obračunu z madžarskim MTK-jem, ki so ga sicer izgubile s 3:0. Tanja Vrabel, ki se je na uvodni preizkušnji proti domačemu moštvu dvakrat vpisala med strelke, je v izjavi za  klubsko spletno stran poudarila, da bodo s soigralkami storile vse, da tudi pred zadnjim obračunom z MTK-jem, z zmago ostanejo v igri za prvo mesto: “Kot smo videle, so naše jutrišnje nasprotnice prvo tekmo izgubile in bodo zato zamujeno poizkusile nadoknaditi, vendar bomo naredile vse, da jih premagamo. Zagotovo smo boljši nasprotnik in to bomo dokazale tudi na igrišču. Včeraj smo si ogledale posnetek njihove tekme in približno vemo, kakšne so njihove prednosti in tudi slabosti. Svoje prednosti pa bomo pokazale danes na igrišču.”

Igralke in strokovni štab so nedeljo izkoristili za trening in pripravo na današnji obračun, poudarek pa je bil predvsem na odpravljanju napak s sobotnega obračuna.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Po visoki zmagi nad Estonijo Slovenke jutri v Novi Gorici pričakujejo Grkinje

Po tem, ko je slovenska ženska nogometna reprezentanca v petek s 6:0 odpravila Estonke, ji…