Jevnico pred začetkom nove sezone zapušča tudi ena izkušenejših igralk v moštvu Suzana Močnik, ki je v slovenskem ženskem nogometnem prostoru pustila velik pečat. Po dobrih trinajstih sezonah se je 29-letna vezistka odločila, da obesi kopačke na klin.


Suzana je precejšnji del kariere posvetila ŽNK Jevnici, klubu iz kraja med Ljubljano in Litijo. Klub je skozi svojo zgodovino nosil ime tudi Senožeti in Senožeti-Škale, a je v zadnjih sezonah najbolj prepoznaven pod imenom Jevnica. Suzana je v dresu Jevnice debitirala v sezoni 2001/02. V omenjeni sezoni je v prvi slovenski ženski nogometni ligi zbrala pet nastopov. Dobri dve sezoni sta bili potrebni, da je Suzana postala ena ključnih in pomembnih igralk modro-črnih. V sezonah 2009/10 in 2010/11 je Suzana igrala za Maribor in za vijolice zbrala 17 nastopov in dosegla tudi zadetek.

Foto: Mateja Vodlan
Foto: Mateja Vodlan

V svoji karieri je Močnikova v enajstih sezonah za Jevnico zbrala kar 182 nastopov, dosegla sedem zadetkov, prejela 15 rumenih kartonov ter enega rdečega. Da bo odhod izkušene igralke za Jevnico velika izguba ni dvoma, zato smo jo povprašali, ali bo po končani igralski karieri ostala v ženskem nogometu: Ostajam kot navijačica in podpora dekletom, ki se navdušujejo za nogomet. Delam v šoli, mogoče mi kdaj uspe odkriti talent, ki bo v bodoče krojil uspehe slovenskega ženskega nogometa. Kdo ve,” je v pozitivni duhu odgovorila Suzana Močnik.  

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…