V senci včerajšnjega obračuna Schalkeja in Maribora, je bila prav v Mariboru odigrana uvodna tekma prvega kroga slovenskega ženskega pokala. Moči sta merili ekipi Maribora in Ankaran-Hrvatinov, napredovanja so se po tesni zmagi veselile Štajerke, danes pa pričakujemo še dve tekmi in sicer lokalni derbi med Radomljami in Velesovim ter Ajdovščino in Rudarjem iz Velenja.


V Mariboru smo spremljali težko tekmo, z veliko mero borbenosti, a kljub temu Primorkam ni uspelo priti do presenečenja, saj je Saša Peruš v 73. minuti dosegla edini zadetek na tekmi in Štajerke popeljala v drugi krog pokalnega tekmovanja. Primorke se bodo tako lahko popolnoma osredotočile na prvenstvo, kjer bodo poizkušale vstopiti v skupino za prvaka. Mariborčanke so v srečanje vstopile z najmočnejšo postavo in s tem jasno pokazale, da si med drugim želijo naskakovati tudi skalp Pomurja v letošnjem pokalu.

Ob 15. uri bo na sporedu prvi obračun današnjega dne. V Ajdovščino prihajajo Velenjčanke, ki bodo v srečanja krenile kot velike favoritinje. Ajdovke se v Beltincih niso izkazale, saj so se Pomurke znesle nad novinkami in mrežo Primork napolnile do vrha. Danes lahko zato upravičeno pričakujemo tekmo z veliko doseženimi zadetki. Štiri ure po začetku tekme v Ajdovščini nas čaka še večerna tekma v Radomljah, kamor prihajajo igralke Velesovega, ki po odlični uvodni tekmi državnega prvenstva, v nadaljevanju niso prepričale. Pri domačih bo še tudi tokrat odsotna poškodovana Katarina Gadnik, pri gostjah pa Ula Kozinc. Primož Štrajhar, trener Velesovega, bo lahko v obrambne vrste vnovič uvrstil Evelino Kos, kar mu bo zagotovo prineslo dodatno stabilnost zadnje vrste. A če pogledamo celotno sliko prvenstvenih srečanj, bodo danes Radomljanke prevzele vlogo favorita, saj igralke Velesovega nikakor ne najdejo izhoda iz krize.

Rezultati prvega kroga Ženskega pokala NZS:
MARIBOR 1:0 ANKARAN-HRVATINI

Peruš (73′)

AJDOVŠČINA – RUDAR ŠKALE (danes ob 15. uri, glavni sodnik: Osman Hajdić)
RADOMLJE – VELESOVO (danes ob 19. uri, glavni sodnik: Alen Balažič)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Konec prve lige za Ptujčanke

V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo…