V športnem parku Trate v Gornji Radgoni sta se v zadnjem, drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev v žensko ligo prvakinj pomerili ekipi domačega Pomurja Beltinci in gostujoči, madžarski Ferencvaroš.


Kljub temu, da so Madžarke veljale za izrazite favoritke so domače začele izjemno. Priložnosti so se vrstile, Pomurke so narekovale tempo igre. V 12. minuti prva prava priložnost za domače. Nina Kajzba se je po lepi globinski podaji znašla v lepem položaju malo z desne strani, a vratarke Bednarjeve ni uspela premagati. Nato so pobudo za kratko prevzele gostje, a tega niso uspele unovčiti. Nato pa je sledila 27. minuta, ko je Špela Kolbl odvzela žogo v gostujočem kazenskem prostoru in lepo zadela ob bližnji vratnici za vodstvo z 1:0. Pomurke so nadaljevale z lepo in borbeno igro, Madžarke si razen nekaj kotov nevarnih priložnosti niso priigrale. V 35. minuti pa nova napaka gostujoče zasedbe. Branilka Hasanbegovićeva si na sredini igrišča žoge ni uspela umiriti, tam jo je ponovno odvzela borbena Špela Kolbl, sama stekla proti vratarki, a jo je ulovila Fenyvesijeva, jo podrla v kazenskem prostoru in sodnik je pokazal na belo točko za Pomurke. Odgovornost je prevzela Kaja Korošec, vratarko poslala v desno, sama pa lepo zaključila in zadela od leve vratnice ter povišala izid na presenetljivih 2:0. Domače so v 40. minuti imele še eno izjemno priložnost, Kaja Korošec se je lepo znašla na levi strani kazenskega prostora, žogo zavrnila v sredino, kjer je našla povsem samo Luano Zajmi. Slednja je iz približno 11-ih metrov streljala, a ni uspela zadeti prazne mreže, žoga je končala v prečki. Polčas se je tako končal kar z desetimi poizkusi domače ekipe, medtem ko so gostje imele 2 priložnosti, niti ena pa ni letela proti golu vratarke Ive Kocijan.

Tudi drugi polčas so Pomurke začele udarno. Že v 47. minuti velika priložnost za povišanje vodstva. Kolblova je prejela dolgo podajo in stekla proti golu, ustrelila iz roba kazenskega prostora, že premagala gostujočo vratarko, a zadela prečko. Odbito žogo je pred vrati pričakala Nina Kajzba, a tudi ona uspela zadeti le prečko in ostalo je pri dveh golih prednosti. V 51. minuto pa so svojo prvo pravo priložnost dočakale tudi igralke Ferencvaroša. Iz približno 15-ih metrov so zadele vratnico, žoga se je odkotalila preko črte in končala v kotu ne drugi strani gola. Gostje pa so le minuto kasneje prišle do enajstmetrovke po prekršku domače vratarke nad gostujočo napadalko Vagojevo. Izvedla jo je kapetanka gostij Mosdoczijeva, zanesljivo zadela v desni spodnji kot vratarke Kocijanove za znižanje na 2:1. V 61. minuti se je Nina Kajzba lepo otresla gostujočih branilk, sama stekla proti vratarki, ki pa je bila dovolj zanesljiva in strel obranila. V 72. minuti pa je drugi rumeni karton za prekršek nad Špelo Kolbl na robu kazenskega prostora prejela Czellerjeva. Kaja Korošec je prosti strel izvedla preko živega zidu in premagala vratarko Bednarjevo za vodstvo z 3:1 v 73. minuti. Le 7 minut kasneje pa so domače še potrdile uvrstitev med elito! Ponovno je bila strelka Kaja Korošec, sama je pretekla polovico igrišča, vmes preigrala še nekaj gotujočih branilk in popeljala Pomurke do vodstva s 4:1! Do konca se rezultat ni spremenil in domače nogometašice se veselijo zgodovinskega uspeha.

Pomurke bodo tako drugič v zgodovini igrale v rednem delu Lige prvakinj, prvič po sezoni 2014/15! Tekmovanje se bo tudi v rednem delu nadaljevalo na izločanje, v naslednjem krogu bo na vrsti šestnajstina finala, ki se bo odigrala 8./9. in 15./16. decembra. Žreb šestnajstine finala bo 24. novembra v Nyonu.

ŽNK NONA POMURJE BELTINCI : FERENCVAROŠ  4:1 (2:0)
Kolbl 27′, Korošec 37′ (11m), 73′, 80′; Mosdoczi 53′ (11m)
RK: Czeller (FER)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurke proti aktualnim evropskim prvakinjam?

Nogometašice Pomurja bodo jutri ob 12. uri z zanimanjem spremljale žreb šestnajstine final…