Kaja Jerina, 22-letna nogometašica finskega Merilappija, se je v minulih dneh mudila v Angliji in to ne na dopustu, ampak na preizkušnji pri slovitem Chelseaju. Na preizkušnji v Londonu se je 174 centimetrov visoka nogometašica odlično odrezala.


Kaja, ki se odlično znajde na levi strani vezne linije in velja za zelo napadalno usmerjeno vezistko, je kar nekoliko presenetila žensko nogometno javnost v Sloveniji, ko je pred dnevi opravila prvi preizkus pri slovitem ženskem klubu Chelsea. Ženska ekipa Chelsea po odigranih štirih tekmah trenutno zaseda šesto mesto na prvenstveni razpredelnici. Vezistka je v Angliji navdušila strokovno vodstvo ženske ekipe ‘modrih’, saj se je znašla med morebitnimi kandidatkami za prestop v prihodnji sezoni.

Kaja je v Sloveniji pustila velik pečat, najprej je igrala Senožete, kasneje še za Jevnico, v dresu katere je v slovenski ženski ligi zbrala kar 97 nastopov in dosegla neverjetnih 73 zadetkov. V tujini se je najprej preizkusila pri avstrijskem Feldkirchnu, kjer je odigrala devet tekem in zabila enajst zadetkov in kasneje imela nemalo težav s klubom. Po jesenskem delu sezone v slovenski ligi je skupaj z Ines Špelič prestopila k finskemu Merilappi Unitedu, kjer igra odlično. Trenutno je ob Špeličevi ena ključnih igralk finskega moštva, a na žalost Merilappi United po odličnem začetku sezone nekoliko izgublja stik z vodilnimi.

Za slovenski ženski nogomet je to vsekakor velika napoved, saj trenutna generacija legionark odpira vrata mlajšim generacijam za lažji preboj v tujino. Dejstvo je, da so slovenske igralke zelo vroča roba, kar velja predvsem za naše severne sosede, ki si želijo množično pripeljati mlade in talentirane igralke pod svoje okrilje. Slovenska ženska nogometna liga s tem postopoma in počasi dobiva tudi mesto na evropskem zemljevidu ženskega nogometa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…