Zala Meršnik, prva izbira med vratnicami slovenske reprezentance, je zaključila svojo epizodo v španski ligi. 23-letna vratarka je v pretekli sezoni zastopala barve Huelve, kjer se je večkrat izkazala s svojimi obrambami. Kljub njenim prizadevanjem pa Huelva ni uspela ohraniti mesta v španski eliti, saj so sezono končali z vsega devetimi točkami.


 

Meršnikova, ki se je pred prihodom v Španijo kalila tudi v Nemčiji pri Turbine Potsdam, se po dveh sezonah poslavlja od Huelve. Kljub temu, da so bile njene soigralke pogosto pod pritiskom nasprotnikov, je Zala v 21 nastopih dokazala svojo vrednost. Od 368 strelov, usmerjenih proti njenim vratom, jih je le 42 končalo za njenim hrbtom. V povprečju je prejela dva zadetka na tekmo, a se je trikrat uvrstila v najboljšo enajsterico kroga. Posebej se je izkazala pri obrambi enajstmetrovk, saj je od treh uspela obraniti dve.

 

Njena prihodnost v nogometnem svetu je trenutno odprta. Kam bo nadarjena vratarka usmerila svojo kariero, še ni znano, a njene dosedanje predstave zagotovo pritegnejo pozornost potencialnih klubov. Kljub težki sezoni za Huelvo je Zala Meršnik pokazala svoje sposobnosti in profesionalizem, kar bo ključnega pomena pri iskanju novega kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Špela Kolbl uradno postala profesionalka!

Špela Kolbl, dolgoletna zvezda ŽNK Mura Nona, je končno uresničila svoje sanje. Po 249 nas…