Ženska kadetska nogometna reprezentanca je včeraj na Ferskih otokih odigrala zadnje srečanje kvalifikacij, nasproti so stale Norvežanke. Nasprotnice so slavile z visokih 0:5, a so štiri zadetke dosegle, po tem, ko je Slovenija ostala zgolj z desetimi nogometašicami.


Norvežanke so povedle v prvem polčasu, globoko v sodnikovem dodatku. Od 61. minute je Slovenija igrala z nogometašico manj na igrišču, saj je bila Kajzba izključena. Sledila sta še dva zadetka Hernesove, tako je v 68. minuti Norveška z njenim hat-trickom vodila z 0:3. Do konca srečanja sta zadeli še Bonstad in Omarsdottir, tako je na semaforju kazalo 5:0, v prid Norvežank.

Kapetanka Manca Suhoveršnik je kljub porazu na zadnjem srečanju, zadovoljna s končnim izkupičkom: “Zelo smo se borile, potem pa smo prejele ta prvi gol. Po koncu kvalifikacij smo lahko vesele, da smo že po dveh tekmah napredovale. V elitnem delu nas čakajo tekmice kvalitete Norveške in še boljše ter zahtevne tekme, zato nas do tedaj čaka precej dela in treningov.“

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

SLOVENIJA – NORVEŠKA 0:5
Hernes 45’, 61’, 68’, Bonstad 66’, Omarsdottir 83’
Rdeč karton: Kajzba (Slovenija)

Slovenija: Kocijan, Fluher, Šabotič, Kajzba, Mele (od 67. Dolenšek), Kolar, Rojnik (od 68. Erman), Janež, Gradišek, Suhoveršnik, Sušnik (od 89. Lobe).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Naslov je potrditev dobrega dela z mladimi igralkami

V nedeljo je uspešno sezono sklenila selekcija ŽNK Radomlje DU15, ki je z zmago v Radljah …