Slovenska dekliška reprezentanca do 19 let je odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem proti Madžarkam. Varovanke Petre Mikeln so v Radencih zabeležile visoko zmago 3:0.


Mlade Slovenke so že v uvodnih minutah zapravile nekaj lepih priložnosti, nato pa so v 24. minuti vendarle povedle, ko je Ana Milovič z bližine matirala gostujočo čuvajko mreže in postavila izid prvega polčasa. Domačinke so vnovič zadele v 65. minuti po daljši kombinaciji na sredini igrišča po kateri je sledila dolga podaja v kazenski prostor Madžark, kjer se je odlično znašla Zala Vindšar, ki je nato z lepo asistenco našla Niko Pintarič, ki ni imela težkega dela za podvojitev vodstva. Piko na i je v 78. minuti s pravim evrogolom iz več kot 30 metrov postavila Adrijana Mori.

“Skozi celotno srečanje smo nadzorovali potek igre, vsekakor pa so stvari, ki jih moramo še popraviti. V prvem polčasu smo bili preveč pasivni po izgubljeni žogi, v nadaljevanju smo to popravili. Dobili smo tudi nekatere odgovore znotraj igre, ki smo jih pred tekmo iskali,” je po dvoboju opozarjala selektorica Petra Mikeln.

Slovenijo proti Madžarski v četrtek čaka nova pripravljalna preizkušnja, tokrat v Zalaegerszegu ob 11. uri, ki bo služila tudi kot generalka pred oktobrskim prvim krogom kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenke bodo nastopile v tretji skupini skupaj z Izraelom, Kazahstanom in gostiteljico turnirja Švedsko. V naslednji krog kvalifikacij se uvrstita prvouvrščeni reprezentanci v vsaki od dvanajst skupin. Naprej se uvrstita tudi dve najboljši tretjeuvrščeni reprezentanci.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

ŽNK Pomurje do novega naslova prvakinj

Kot uvertura v nedeljsko sklepno dejanje moške lige je služil sobotni obračun na katerem s…