Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Dravogradu z rezultatom 5:0 ugnala reprezentanco Črne gore in podaljšala niz neporaženosti, ki sedaj traja že šest tekem.


V Dravogradu so pred 500 gledalci varovanke Boruta Jarca bile ves čas nevarnejše nasprotnice in po nekaj zgrešenih priložnostih se je mreža Črnogork prvič zatresla v 26. minuti, ko je Adrijana Mori izkoristila podajo Mateje Zver za svoj prvi zadetek na srečanju. Zverova se je izkazala z asistenco tudi pri drugem zadetku, ko je vodstvo Slovenk v 57. minuti podvojila Pamela Begić, ki je tako poskrbela za svoj prvenec v članski reprezentanci. Po dveh asistencah se je Zverova v 70. minuti izkazala še z zadetkom iz prostega strela, le minuto kasneje pa se je Adrijana Mori med strelke vpisala še drugič in povišala rezultat na 4:0. A to še ni bilo vse, saj je v sodnikovem dodatku dvoboja v dravograjskem športnem parku odjeknila petarda, ko je Špela Rozmarič poskrbela za končnih 5:0.

“Črna gora nas je malce presenetila, saj je igrala tudi s po petimi ali šestimi igralkami v zadnji liniji. A očitno so to tekmo izkoristili za obračun z Nemčijo, ki jih čaka v kvalifikacijah za Euro 2021. Naša ekipa ni ravno vajena, da igra proti tekmecu, ki igra več kot 80 odstotno defenzivnega nogometa. Ni bilo lahko, a smo imeli hvala bogu dovolj mirnosti, znanja in kvalitete, da smo dočakali situacije in jih materializirali,” je po dvoboju dejal selektor Borut Jarc, ki bo konec avgusta z izbrano vrsto začel kvalifikacijski ciklus za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2021 gostila Anglija. Slovenke v kvalifikacijski skupini A čakajo reprezentance Nizozemske, Rusije, Turčije, Kosova in Estonije. 

Prvi dvoboj je na sporedu 30. avgusta, ko bodo v Sloveniji gostovale Rusinje. Na evropsko prvenstvo, na katerega so Angležinje uvrščene direktno, se uvrsti devet zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter tri najboljše drugouvrščene ekipe. Za zadnja tri mesta na zaključnem turnirju se bo nato preostalih šest drugouvrščenih reprezentanc udarilo med seboj v dodatnih kvalifikacijah.

Slovenija : Črna gora 5:0 (1:0)

Mori 26`, 71`, Begić 57`, Zver 70`, Rozmarič 90`

Slovenija: Meršnik, Eržen, Rozmarič, Agrež, Erman, Čonč, Korošec, Zver, Begić, Kolbl, Mori. Igrale so še: Kos, Prša, Makovec, Babnik, Predanič, Milović, Kuštrin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Naslov je potrditev dobrega dela z mladimi igralkami

V nedeljo je uspešno sezono sklenila selekcija ŽNK Radomlje DU15, ki je z zmago v Radljah …