Slovenska ženska nogometna reprezentanca se je te dni mudila na Hrvaškem, kjer so varovanke Boruta Jarca sodelovale ne močnem turnirju Croatia Cup in na koncu osvojile zahtevni turnir.


Slovenke so najprej remizirale s Hrvaticami z 0:0, v polfinalu so prepričljivo ugnale Ukrajinke, za zmago nad Ukrajino so zadele Lara Prašnikar, Mateja Zver in Dominika Čonč.

Z zmago nad Ukrajino so si Slovenke zagotovile nastop v finalu Croatia Cupa, kjer so se pomerile z žensko reprezentanco Srbije. Finalni dvoboj so dobile Slovenke z 2:0, potem ko sta za zmago na turnirju mrežo Srbkinj zatresli Adrijana Mori po dobri uri igre in Lara Prašnikar tik ob koncu srečanja.

Strateg Slovenije Borut Jarc je za uradno spletno stran Nogometne zveze Slovenije poudaril, da so njegove varovanke odigralo hrabro in pametno vse tri tekme: »Danes sicer ni pustni dan, a smo v finalu zmogli toliko moči, da smo na koncu slavili na tem zahtevnem in močnem mednarodnem turnirju v Zagrebu. Čestitam igralkam, ki so hrabro in pametno odigrale vse tri tekme. Pričakoval sem, da ne bo tako kot je bilo proti Ukrajini, kjer smo izgubili obilo moči. Časa za regeneracijo je bilo zelo malo. V prvem polčasu smo »krvaveli« v določenih situacijah, drugem delu pa smo prevzeli vajeti igre v svoje roke in dvakrat zadeli za piko na i temu lepemu dogodku v Zagrebu. Mislim, da imajo sedaj igralke dobro osnovo, da pri sebi naredijo še kak korak naprej, da v kvalifikacije za evropsko prvenstvo stopimo še odločneje in močnejše!«

Finale:

Slovenija : Srbija 2:0 (0:0)

Mori 60`, Prašnikar 90`

Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Klopčič (35` Kos), Zver (90` Makovec), Čonč, Prašnikar, Ivanuša (35` Mori), Kolbl (71` Milović), Eržen

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

ŽNK Pomurje do novega naslova prvakinj

Kot uvertura v nedeljsko sklepno dejanje moške lige je služil sobotni obračun na katerem s…