Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes ob 19:30 pomerila proti ženski reprezentanci Finske. Finska je zmagala z minimalnih 1:0 ter si priigrala napredovanje v finale, kjer se bo pomerila z Škotsko. Slovenke so v Španiji, kjer je bila odigrana današnja polfinalna tekma pokala Pinatara, uprizorile borbeno igro, kljub temu pa so ostale brez finala. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v torek, 27. 2., pomerile za končno 3. mesto s Filipini.


Slovenija je v tekmo krenila v naslednji postavi: Meršnik, Golob, Agrež, Gradišek, Korošec, Zver, Čonč, Prašnikar, Kuštrin, Kolbl, Eržen. Finsko je v vodstvo popeljala Jutta Rantala, ki je v polno merila v 18. minuti. To je bil tudi edini zadetek na tekmi. Na drugi polfinalni tekmi je Škotska z 2:0 premagala Filipine.

“Punce so pokazale danes zares vrhunsko predstavo. Rezultat je spet tak, kot je. Vnovič smo imeli en kup priložnost, spet nismo dali gola. To je naša kronična težava. Skušali pa bomo to odpraviti do kvalifikacij. Sicer pa sem izredno ponosen na punce, ki so igrale proti zares odlični reprezentanci, tudi udeleženki evropskega prvenstva. Mi smo bili tisti, ki smo diktirali tempo, nismo jim pustili igrati, dokazali smo si, da sodimo višje, da ta reprezentanca lahko naredi v prihodnje več. Punce so dobro reagirale: pred tekmo sem jasno povedal, da me zanima vsebina, ne toliko rezultat. Kljub temu smo razočarani, ker greš na vsaki tekmi po zmago. Danes smo si jo spet zaslužili. A vse, kar smo delali med tednom, so punce proti Finski do potankosti udejanile na igrišču. Finke so imele izredno srečo, ker so odnesle živo glavo,” je po tekmi, za uradno spletno stran Nogometne zveze Slovenije, dejal slovenski selektor.

“Sebi in strokovnemu štabu smo dokazale, da zmoremo in da lahko igramo. Da damo lahko žogo na tla in pridemo skozi igro do priložnosti. Zato sem ponosna na vse soigralke. Prejele smo ta nesrečen gol, ki ga je Finska dosegla iz ene same priložnosti. Delati bo treba še na tem, da gol dosežemo in ga ne prejmemo. Za nami je dober teden treningov, iz treninga v trening je boljše, hočemo igrati. Ta tekma s Finsko to potrjuje. Na naslednjih tekmah pa si želim, da pokažemo, da znamo tudi zabiti gol in pridemo do zmag,” je dodala Kaja Korošec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prepričljiva zmaga v Skopju

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je danes, ob 15.00 uri, gostovala v Makedoniji. S…