Ponovno je napočil čas za ljubitelje ženskega reprezentančnega nogometa. Danes, v hladnem torkovem večeru bo na delu ponovno slovenska ženska nogometna reprezentanca.


Trenutno se varovanke selektorja Saše Kolmana nahajajo na Češkem, natančneje v Pardubicah, kjer se bodo pomerile proti Češki ženski izbrani vrsti. Slovenke čaka izredno pomembna in težka tekma, saj jim bo nasproti stala vodilna reprezentanca v skupini B4. Že zdaj je jasno, da se zadnjeuvrščena reprezentanca Belorusije seli v nižji rang, torej v Ligo C, Češka pa bo napredovala v Ligo A. Slovenska ženska reprezentanca še ni v izgubljenem položaju, resnica pa je, da niso odvisne le same od sebe. V primeru današnje zmage proti Češki, morajo varovanke selektorja Saše Kolmana upati še na poraz reprezentance Bosne in Hercegovine, ta se meri proti reprezentanci Belorusije. Slovenija si lahko zagotovi 2. mesto v skupini B4, le v primeru, da se uresničita oba scenarija. Drugo mesto v skupini, Sloveniji prinaša dodatne kvalifikacije za preboj v višji rang tekmovanja.

Po petih odigranih tekmah v ligi narodov je na vrhu skupine Češka z 10 točkami, sledi ji reprezentanca BIH z 8 točkami, tretje mesto zaseda Slovenija z 6 točkami, zadnja pa je reprezentanca Belorusije, ki ima 2 točki. Slovenke bodo danes, na krilih zadnje zmage proti reprezentanci BIH, lovile svojo drugo zmago v skupinskem delu lige narodov. Tekma Češka-Slovenija se bo odigrala danes ob 19. uri, na CFIG Areni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zadetek Lane Golob za končno tretje mesto

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes, ob 19.30 uri, v Španiji pomerila proti…