Ženska reprezentanca do 19 let je v Beltincih izgubila še zadnji obračun UEFA razvojnega turnirja, na katerem so sodelovale še reprezentance Kazahstana, Madžarske in Slovaške. Prav slednje so bile danes z izidom 0:3 boljše od slovenskih mladink, ki so sicer na turnirju nastopile v okrnjeni zasedbi, saj so Lara Ivanuša, Pia Smukovič, Melani Jelen, Nina Predanič, Nina Marič in Tina Zadravec izpustile turnir.


Razvojni turnir je dal mladinski selektorici Petri Mikeln dodatni vpogled dejanskega razvoja deklet, ki so se od 7. julija do danes predstavile v Odrancih in Beltincih. Na žalost Slovenke niso zmagale, a so z razvojnim turnirjem pridobile marsikatero mednarodno izkušnjo, kar je za spletno stran NZS potrdila tudi Mikelnova: “Enostavno imamo devet deklet, ki so sploh prvič v reprezentanci. Prav je, da je tak turnir. Namenjen je prav njim, da začutijo to mednarodno raven, ki je nekaj stopničk višja kot domača liga.«

Na razvojnem turnirju so naše mladinske reprezentantke ostale tudi brez Eveline Kos, ki si je v drugi tekmi razvojnega turnirja poškodovala komolec. Med drugim smo lahko tudi vnovič videli Saro Ketiš, ki se po poškodbi počasi, a vztrajno vrača na nogometna igrišča. Selekcijo so tokrat sestavljala dekleta iz Radomelj (Jagarinec, Rebolj, Komatar, Gadnik in Šarlah), Pomurja (Kosi, Zadravec, Rozmarič, Kolbl), Maribora (Čančala in Ketiš), Krke (Metelko, Kržan, Škvorc, Plut), Jevnice (Poglajen in Mele), Rudarja (Tina Marolt, na čakalni listi je bila Lara Prašnikar) in Velesovega (Evelina Kos in Nika Lombar).

SLOVENIJA 0:3 SLOVAŠKA
Liškova (26′, 62′ pen), Švecova (56′)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V dvoboju z Olimpijo želijo ponoviti jesensko predstavo

S tekmami 14. kroga se zaključuje redni del Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Članska…