Slovenke so v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Kanadi, odigrale novo srečanje. Varovanke selektorja Damirja Roba so se pomerile z Irkami, ki jih sicer niso uspele presenetiti, a so jim kljub temu nudile močan odpor ter zadele tudi dve vratnici. Končni rezultat je bil 2:0 za Irsko.


Selektor Rob je na igrišče poslal sledečo postavo: Mori, Tibaut, Kos, Rola, Marolt, Grad, Nikl, Žganec, Jerina in Eržen. Irke so pritisnile takoj od prve minute. V drugi minuti je Anisa Rola storila prekršek nad O’Sullivanovo, prosti strel je izvedla Russell in zadela za vodstvo Irske. Po prejetem zadetku so Irke pritisnile še močneje in v 13. minuti imele imenitno priložnost za vnovični zadetek, a so Slovenke uspele blokirati. V 21. minuti je Tina Marolt, članica velenjskega Rudarja, prejela rumeni karton zaradi prekrška nad Russell. Dve minuti kasneje se je slednja vnovič znašla v priložnosti, a je tokrat Lucija Mori strel ukrotila. Kasneje je sledilo še nekaj priložnosti Irk, v 33. minuti pa se je vnovič izkazala Mori. V 39. minuti je Zverova izvajala prvi kot za slovensko reprezentanco, a je Erženova storila prekršek nad Byrnovo, le dve minuti kasneje pa zgrešila vrata. V 43. minuti je Urška Žganec prejela rumeni karton, le minuto kasneje pa se je že tretjič danes izkazala Lucija Mori, ki je zaustavila poizkus Roche

V drugi polčas so reprezentantke Slovenije krenile nekoliko bolj odločno. Tako je že v 48. minuti Zver izvajala prosti strel, a je Erženova vnovič zgrešila gol domače vratarke. V 51. minuti je prišlo do prve menjave v naših vrstah, Tino Marolt je zamenjala Barbara Kralj. V 58. minuti pa odličen strel Kaje Eržen, ki je bila danes očitno zelo razpoložena, a je žoga na žalost naših deklet končala v prečniku. Le štiri minute kasneje, natančneje v 62. minuti, je okvir vrat stresla še Zverova, minuto zatem pa je irska vrata zgrešila Tjaša Tibaut. V 67. minuti je Evelini Kos veselje preprečila domača vratarka. V 73. minuti so nevarno zapretile Irke, a je žoga zletela mimo vrat Morijeve. Tri minute kasneje pa še druga menjava v vrstah Slovenije. Kajo Jerina je zamenjala Sara Ketiš, ki je debitirala v članski selekciji reprezentance. Da naše reprezentantke danes ni spremljala sreča pa smo lahko znova ugotovili v 76. minuti, ko je O’Gorman asistirala O’Sullivan za povišanje vodstva na 2:0. Le dve minuti kasneje je Žganec zgrešila vrata, v 90. minuti tekme pa je še enkrat poizkušala Mateja Zver.

Slovenke so v drugem polčasu prikazale boljšo in odločnejšo igro, imele tudi dve imenitni priložnosti za zadetek, a tudi tokrat sreča ni bila na slovenski strani. Skupno so imele Slovenke osem poizkusov, enkrat se je Evelina Kos znašla v prepovedanem položaju in povzročile 15 prekrškov nad domačimi igralkami. Slovenija je v tem kvalifikacijskem ciklusu dosegla edino zmago na prvi tekmi kvalifikacij proti Slovaški, naslednja tekma članske izbrane vrste pa čaka 13. septembra in sicer proti Hrvaški.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zadetek Lane Golob za končno tretje mesto

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes, ob 19.30 uri, v Španiji pomerila proti…