V zadnjem, šestem obračunu v skupinskem delu lige narodov se je ženska slovenska reprezentanca pomerila proti Češki izbrani vrsti. Tekma 6. kroga, v skupini B4 se je odigrala v Pardubicah.


Tekma je za varovanke selektorja Saše Kolmana bila izrednega pomena, saj so v želji po dodatnih kvalifikacijah nujno potrebovale zmago. Poleg zmage so morale upati na poraz ženske reprezentance Bosne in Hercegovine proti Belorusiji.

Slovenke so v tekmo vstopile premalo odločno, kazen je sledila že po dvanajstih minutah igre. Češka igralka, Kamila Dubcova je v 12. minuti zadela za vodstvo domače ekipe. Po vsega dobrih dvajsetih minutah je vodstvo podvojila Franny Černa. Slovenke so na odmor odšle z dvema goloma zaostanka. Drugi polčas se je odvijal v enakem ritmu, ki so ga narekovale češke igralke. V 59. minuti je tretji gol za češko reprezentanco dosegla Andrea Staškova. Le deset minut kasneje je četrti gol na tekmi dosegla Michaela Khyrova. Do konca tekme rezultatskih sprememb ni bilo.

Slovenija je začela v postavi: Meršnik (V), Golob, Gradišek, Korošec, Zver (K), Prašnikar, Kuštrin, Kolbl, Makovec, Eržen in Janež. Na klopi za rezervne igralke so bile Eferl, Kastelec, Kocijan, Kos, Križaj, Rogan, Zajmi in Čonč.

Boleč ter visok poraz slovenske izbrane vrste pomeni končno tretje mesto v skupini B4. Napredovanje v višji rang je potrdila Češka reprezentanca, dodatne kvalifikacije pa bo igrala reprezentanca BIH, ki je ligo narodov končala na drugem mestu.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke ostale brez finala

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes ob 19:30 pomerila proti ženski reprezen…