Če smo v Slovenj Gradcu še v sezoni 2011/12 spremljali odlične rezultate tamkajšnjega ženskega nogometnega kluba, pa to ne moremo trditi za minulo ter letošnjo sezono. Slovenjgradčanke so letošnjo sezono končale, ponovno, na devetem mestu, a tokrat z dvema točkama več kot sezono 2012/13.


V sezoni 2011/12 smo lahko uživali ob gledanju ženskega nogometnega kluba Slovenj Gradec, za katerega so nastopale vratarka Sonja Čevnik in obrambna igralka Adrijana Bogolin, obetavna Pamela Begić, pa Staša Čagran in Natalija Golob, v tej sezoni najboljša strelka druge avstrijske lige. Poleg omenjenih igralk, smo v ekipi lahko opazili tudi odlično napadalko Sanjo Malinić in borko Marijano Jevtić, Manco Jereb, reprezentantko Barbaro Kralj in med drugim tudi Emino Todorović, ki je v Sloveniji pustila velik pečat. Ob vseh omenjenih igralkah se tako igralke, kot navijači z veseljem spominjajo lepega obdobja na Koroškem, ki pa že dve leti stagnira. V letošnji sezoni so igralke Slovenj Gradca trdo garale, da bi popravile ugled ženskega nogometa na Koroškem, a jim tudi tokrat ni uspelo. V jesenski del so Korošice vstopile odločne, a so že v prvem krogu morale priznati premoč Jevnici z 2:5. Ob tem naj omenimo, da so prvih nekoliko krogov Slovenjgradčanke nastopale brez poškodovane prve vratarka, kar se je tudi poznalo pri prejetih zadetkih. Kljub srčnosti nekaterih igralk Slovenj Gradca, so se morale igralke spopadati tudi s psihičnim pritiskom, saj so izgubljale iz kroga v krog. Še najbližje točkam so bile v Novem Mestu in v Ankaranu, kjer so, na žalost Korošic, obakrat zmagale domačinke, a s tesnim rezultatom. Med zimskim prestopnim rokom pa je sledil velik šok, najprej je Korošice zapustila ikona kluba Staša Čagran nato pa sta se v Slovenj Gradec, nekoliko presenetljivo, preselili obe igralki Rudarja, gre za Sanjo Malinić in Marijano Jevtić.

Staša Čagran je bila v jesenskem delu ena ključnih igralk Slovenjgradčank. (Foto: Rok Zore)
Staša Čagran (že v dresu Radomelj), je bila v jesenskem delu ena ključnih igralk Slovenjgradčank. (Foto: Rok Zore)

V spomladanski del so Slovenjgradčanke vstopile nekoliko bolj sproščene in takoj na prvi tekmi v Radomljah dokazale, da so sposobne igrati tudi proti ekipam tik pod vrhom lestvice. Če v prvem krogu spomladanskega dela še niso okusile slasti zmage, pa se je to zgodilo že v drugem. V Slovenj Gradcu so gostovale Štajerke in doživele boleč poraz. Z rezultatom 2:1 so bile boljše domačinke in tako presenetile celotno žensko nogometno javnost. Zadetka sta dosegli Sanja Malinić in Nika Preksavec. Po visokem porazu v Beltincih, so sledile odločujoče tekme za Korošice. Najprej so v Slovenj Gradcu gostovale Primorke in po napeti tekmi premagale domačinke z 2:4. Vsi v taboru Slovenj Gradca so torej čakali na soočenje z novomeško Krko. Če bi premagali Novomeščanke bi si Slovenjgradčanke zagotovile še dodatne tri tekme v ligi za obstanek. Brez Sanje Malinić in Marijane Jevtić v Novem mestu ni šlo. Po vodstvu, za katerega je zadela Nina Poberžnik, so Korošice popustile in dovolile Simoni Jelovšek, da je povedla Krko v vodstvo z 2:1. Kljub temu je Slovenjgradčankam upanje vlila Eva Mirtič, a je v 80. minuti tekme vse upe Korošic pokopala Ksenija Marolt in tako Krki priborila ligo za obstanek. V zadnjem krogu spomladanskega delo so na domačem igrišču Korošice nudile odličen odpor Velenjčankam, a so morale kljub temu priznati premoč z 0:2.

Marijana Jevtić v borbi s Tanjo Vrabel (Foto: Jure Banfi)
Marijana Jevtić v borbi s Tanjo Vrabel (Foto: Jure Banfi)

Vsekakor so pri Slovenjgradčankah v jesenskem delu izstopale Staša Čagran, ki je bila ena vodilnih in gonilnih sil v obrambni liniji. Poleg Staše je odlično formo prikazala še Eva Mirtič, Nina Poberžnik in Nika Preksavec, ki je bila tudi najboljša strelka slednjih in to s petimi zadetki. V spomladanskem delu sta niti igre v svoje roke zgrabili Marijana Jevtić in Sanja Malinić, ki sta bili tudi najbolj dejavni pri Korošicah. So pa v spomladanskem delu z dobro formo nadaljevale že prej omenjene Mirtič, Poberžnik in Preksavec. Seveda pa velja omeniti, da klub iz koroškega konca za vidnejše rezultate potrebuje nekoliko okrepitev. Klub je naredil odličen korak, ko so v zimskem prestopnem roku uspeli v sinje modri dres zvabiti Sanjo Malinić in Marijano Jevtić. Ob dejstvu, da obe igralki ostaneta, bi lahko v naslednji sezoni po tihoma pričakovali še boljši točkovni izkupiček. A vprašanje, ki se pred začetkom sezone poraja je, bo Slovenj Gradec uspel sestaviti ekipo za naslednjo sezono?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Lara Prašnikar potrdila zmago Eintrachta

Ženska članska ekipa Eintrachta je v 19. krogu nemške Bundeslige gostila FC Nürnberg. Doma…