Nova sezona se je že začela tudi za naše legionarke. Zelo uspešno je nastopila Kaja Eržen, Potrčeva je utrpela zelo težko poškodbo noge, Čončeva in Begićeva pa pričele zelo samozavestno v Ameriki. Jana Horvat je zaradi zdravstvenih težav končala s kariero, a se spustila v trenerske vode.


AVSTRIJA

Ime: Anja Milenkovič
Klub: Sturm Graz
V prvem krogu se je Sturm na domačem igrišču pomeril z ekipo St. Pölten-Spratzerna in izgubil z 2:6. Anja je odigrala celotnih 90 minut srečanja. V drugem krogu pa sta naši legionarki doživeli uspeh, saj je graška ekipa na gostovanju pri Wacker Innsbrucku zmagala z 0:1. Tudi tokrat je Anja odigrala celotno srečanje.

Ime: Urška Žganec
Klub: Sturm Graz
Urška Žganec je pravtako kot Anja Milenkovič odigrala celotni srečanji v uvodnih dveh krogih avstrijske ženske Bundeslige, a le s to razliko, da je v prvem krogu na domačem igrišču v 30. minuti tekme prejela tudi rumeni karton.

Ime: Katja Nežmah
Klub: LUV Graz/DFC Leoben
Ekipa LUV Graza je na prvi tekmi v letošnji sezoni gostila ekipo Südburgenlanda in morala priznati premoč nasprotnicam z 1:3. Katja je tekmo začela na klopi za rezervne igralce in vstopila v 68. minuti tekme, ko je zamenjala Tanjo Altenbacher. V drugem krogu avstrijskega prvenstva je LUV Graz gostoval pri ekipi St. Pölten-Spratzerna in izgubil z 2:0. Katja je za razliko od prve tekme tokrat začela v začetni postavi in ostala na igrišču vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Katja Nežmah je bila pravtako sestavni del moštva DFC Leoben, ki je se med poletjem združil z LUV Grazom. V prvem krogu druge avstrijske lige je odigrala celotno srečanje, v drugem krogu pa ni bila izbrana v B ekipo LUV Graza, saj je odigrala celotno srečanje za prvo moštvo.

Ime: Anisa Rola
Klub: LUV Graz/DFC Leoben
Anisa je svoj debitantski nastop v avstrijski prvi ligi zabeležila že v prvem krogu proti že omenjenemu Südburgenlandu. Odigrala je celotnih 90 minut tekme. Anisa je več kot očitno pridobila zaupanje strokovnega dela kluba, saj je v drugem krogu vnovič tekmo začela v prvi postavi in ostala na zelenici vse do konca tekme.

Foto: Jure Banfi
Anisa Rola si je hitro pridobila zaupanje trenerskega štaba LUV Graza. (Foto: Jure Banfi)

Ime: Martina Potrč
Klub: LUV Graz/DFC Leoben
Martina je v prvem krogu prvenstvo začela na klopi za rezervne igralce in v 75. minuti tekme, ko je zamenjala Anno Tauschman, vstopila na zelenico. Martina je prav tako kot Katja bila uvrščena v začetno enajsterico DFC Leobna v prvem krogu druge avstrijske lige. Prav na tekmi proti ekipi  St. Pölten-Spratzerna si je Martina težje poškodovala nogo zaradi grobega prekrška gostujoče igralke.

Ime: Natalija Golob
Klub: LUV Graz/DFC Leoben
Po združitvi klubov LUV Graza in DFC Leobna je Natalija okusila slast prve avstrijske ženske lige. Tekmo je začela v začetni postavi in na igrišču ostala celotno tekmo. Natalije v drugem krogu prvenstva ni bilo v moštvu.

Ime: Eva Vamberger
Klub: FSK Simacek St. Pölten-Spratzern 1B
Eva je v prvem krogu za B ekipo St. Pölten-Spratzerna branila celotno srečanje in proti Leobnu prejela zadetek. V drugem krogu je Eva sicer začela na klopi za rezervne igralke, a je v 55. minuti zamenjala Reischerjevo ter ostala nepremagana.

Ime: Kaja Eržen
Klub: Carinthias Socceer Women
Začela tekmo v prvi postavi in v 37. minuti zabila svoj prvi letošnji zadetek ter prispevala svoj delež k zmagi nad drugo ekipo graškega Sturma. Erženova pa je v drugem krogu prispevala kar štiri zadetke in sicer v 2., 45., 49. in 50. minuti srečanja. Carinthias je z 18:0 odpravil DFC Leoben.

Foto: Jure Banfi
Kaja Eržen je odlično krenila v novo sezono. (Foto: Jure Banfi)

Ime: Lucija Mori
Klub: Carinthias Socceer Women
V prvem krogu druge avstrijske lige je Lucija začela na klopi za rezervne igralce, a že ob polčasu dobila priložnost, ko je zamenjala vratarko Stauder. V drugem krogu je Morijeva ponovno sedela na klopi za rezervne igralce.

Ime: Lucija Grad
Klub: Carinthias Socceer Women
Lucija Grad je v prvem krogu odigrala celotno srečanje in bila ena ključnih igralk Carinthiasa. Tako kot Eržen, je tudi Gradova prispevala svoj delež k visoki zmagi nad Leobnom in sicer se je Lucija dvakrat vpisala med strelke. Uspešna je bila v 33. in 47. minuti srečanja.

Ime: Lara Ivanuša
Klub: Carinthias Socceer Women
Po dolgotrajni poškodbi se je na igrišča vrnila tudi Lara Ivanuša, ki je tekmo začela v prvi enajsterici, a bila ob polčasu zamenjana. Bivša igralka Radomelj pa je končno okusila veselje, ko je v drugem krogu zabila za 8:0. Zadetek bo Lari vsekakor vlil prepotrebne samozavesti.

Ime: Nastja Kavčič
Klub: Carinthias Socceer Women
Debitirala že v prvem krogu in to v začetni enajsterici, kjer je ostala vse do konca tekme. Nastja je v drugem krogu ponovno začela v začetni enajsterici in dvakrat asistirala za zadetek.

ZDA

Ime: Dominka Čonč
Klub: UT Martin
22. avgusta je Dominika za svojo univerza odigrala prvo srečanje v letošnji sezoni in sicer v gosteh proti Saint Louisu. Dominika je začela v prvi enajsterici in ostala na igrišču vse do konca tekme ter obenem pripomogla k prvi zmagi v letošnji sezoni. Velja omeniti še, da je Jana Horvat postala pomočnica glavnega trenerja pri ekipi Skyhawks, za katere igra že tudi Dominika Čonč.

Ime: Pamela Begić
Klub: Florida
Pamela je v novo sezono krenila zelo samozavestno. Prvo tekmo z Miamijem je Florida dobila z 0:3, Pamela pa je na igrišču ostala 67 minut. V tem času je zbrala tri poizkuse, od tega sta bila dva strela v okvir vrat. V drugi tekmi je dobila nekoliko manj priložnosti, saj je bila na igrišču aktivna pičlih 19 minut, a je kljub temu njeno moštvo premagalo South Florido z 0:2.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…