Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem delu lige narodov. Torkov obračun se je pričel ob 19. uri, v Pardubicah. Češka je, kot vodilna reprezentanca skupine B4 opravičila vlogo favorita in zmagala z rezultatom 4:0. Domača ekipa je slovensko izbrano vrsto nadvlada v vseh segmentih igre in tako potrdila napredovanje v višji rang tekmovanja.


Slovenke so na koncu zasedle skromno 3. mesto, slabše uvrščena je bila le reprezentanca Belorusije. Varovanke selektorja Saše Kolmana bodo, kot najslabše tretjeuvrščena reprezentanca nazadovale v ligo C.

„Danes je treba priznati: Čehinje so bile boljše od nas. Nismo zmogli parirati njihovi kvaliteti: ne v skok igri, duelih, niti v fizičnem smislu. Bile so boljša reprezentanca. Kljub temu menim, da je rezultat previsok. Tudi mi smo imeli na trenutke dobre minute, si ustvarjali priložnosti. Lahko bi tudi mi dosegli gol. Drugi polčas smo začeli zelo dobro. A po neumni napaki smo dovolili, da so Čehinje povedle 3:0, namesto da bi se mi približali na 2:1. Tako pač je. Punce se morajo zavedati tega, da zmagati eno tekmo ni dovolj, ampak da je treba biti konstanten. Ne vem, ali smo bili utrujeni. Vem pa, da nismo bili pravi. Vse to pa je proces, vse to je izkušnja več za našo mlado reprezentanco.“  je v izjavi za uradno spletno stran Nogometne zveze Slovenije (NZS) povedal selektor Saša Kolman.

Po odigrani tekmi, je za uradno spletno stran Nogometne zveze Slovenije (NZS) spregovorila tudi Lara Prašnikar, ki je povedala: „V prvem polčasu so nas „potegnile“ preveč nazaj, razdalje med igralkami so bile velike, zato so lahko Čehinje igrale. Tako so prišle do 1. zadetka, ker igralka ni bila pod pritiskom. Ostali zadetki so padli po nesreči. Tudi mi smo imele svoje šanse, a v zadnji tretjini igre nismo bile dovolj natančne, da bi to izkoristile.“

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maja Zajc znova za ŽNK Radomlje Medex

Maja Zajc se po polletnem igranju za ŽNK Cerklje vrača v staro jato, med rumenosrčne. Vrat…