Slovenke tudi po sedmi tekmi kvalifikacij za Svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Kanada, ostajajo pri treh točkah. Iz domžalskega Športnega parka so vse tri točke odnesle Rusinje, ki so v prvem polčasu dvakrat izkoristile nezbranost Slovenk. Prvi zadetek je po podaji iz kota dosegla Zibotovičeva, v zaključku prvega polčasa pa je po nesporazumu z vratarko Mori lastno mrežo zatresla še Grad. Slovenke so v drugi polčas krenile obetavno in se z zadetkom Jerine, ki je v 59. minuti izkoristila napako gostujoče obrambe, uspele približati. V zadnji tretjini obračuna Slovenke niso uspele resneje ogroziti gostujočih vrat, Rusinje pa so srečanje mirno pripeljale do konca.


Kvalifikacije za SP 2015. Sodnica: Gyöngyi Gaál.
Domžale: Športni park, 150 gledalcev.
SLOVENIJA 1:2 RUSIJA
Jerina (59′); Zibutovič (28′), Grad (ag 40′)

Slovenija: Mori, Jerina, Benak, Marolt (88′ Sevšek), Milenkovič (92′ Kolbl), Eržen, Begič, Erman (68′ Potrč), Tibaut, Grad, Zver. Selektor: Damir Rob.
Rusija: Todua, Petrova, Dmitrienko, Sidorovskaja, Medved, Zibutovič, Makarenko, Terekova (85′ Andrejeva), Sočeva, Pantjukina (75′ Zidikova), Korovkina (93′ Čolovjaga). Selektor: Sergej Lavrentjev.

Rusinje so dvakrat zapretile že v uvodnih minutah. Po napaki Slovenk je najprej zapretila Terekova, a se je z obrambo izkazala vratarka Mori, nekaj sekund zatem pa je Petrova sprožila še preko vrat. V 4. minuti je bilo nevarno tudi pred vrati gostij, po kotu je do strela prišla Milenkovič, a so gostje od desni vratnici uspele izbiti. Po nekaj minutah igre na sredini igrišča in ko so Slovenke vzpostavile ravnotežje, so v 16. minuti znova zapretile gostje. Po kotu in manjši zmedi v domačem kazenskem prostoru, je do strela prišla Sidorovskaja, a je vodstvo Rusije na gol črti z glavo preprečila Grad. V 27. minuti je kapetanka Milenkovič z dolgo podajo v ogenj poslala Maroltovo, ki je utekla v desno polovico kazenskega prostora, a je bil zaključek premlačen za gostujočo vratarko Toduo. A kazen za zapravljeno priložnost je sledila že minuto zatem. Po kotu iz leve strani je Morijeva zletela v prazno, ob Gradovi in Jerini pa se je najbolje znašla Zibutovič in z glavo zadela za vodstvo Rusinj. V 37. minuti je Petrova dobrih 30 metrov od gola igrala z roko, prosti strel pa je izvedla Zverova, a zgrešila okvir vrat. Ob izteku 40. minute so vodstvo Rusinj povišale kar Slovenke same. Vratarka Mori je krenila iz vrat, česar pa ni opazila Grad, ki je žogo z glavo preko Morijeve poslala v lastna vrata, osrednji akterki pa sta po trku obležali na tleh. Rusinje so bile nevarne tudi v zadnji minuti rednega dela prvega polčasa, ko je, po predložku z desne strani igrišča, na bližnji vratnici do strela prišla Pantjuhina, a je bila Mori na mestu.

V drugem delu srečanja so se prve v priložnosti znašle Slovenke, a je poizkus Milenkovičeve, ki je po prostem strelu Jerine žogo preusmerila z glavo, končal v naročju vratarke Tudoe. V 59. minuti so Slovenke uspele znižati zaostanek. Milenkovič je žogo priborila na slovenski polovici, v nadaljevanju akcije pa je Zver v ogenj poslala Erženovo, žogo spravila mimo vratarke Tudoe, ki je krenila iz vrat, v kazenskem prostoru pa je bila Jerina spretnejša od Dmitrienkove in žogo z glavo potisnila v prazno mrežo Rusije. Slovenke so se v drugem polčasu dobro postavile na igrišču, Rusinje pa so si prvo pravo priložnost v drugem polčasu priigrale v 71. minuti, ko je po kotu z glavo poizkušala Zibutovič, a je Morijeva uspela odbiti. Dve minuti zatem so imele udarec iz kota tudi Slovenke, do strela iz leve polovice kazenskega prostora pa je prišla Zver, ki pa je merila preko ruskih vrat. Izid se do konca srečanja ni več spremenil, Zverova je pred vrata Rusinj poslala tri nevarne predložke, a je gostujoča čuvajka mreže Tudoa vselej prebrala namero Slovenk. Rusinje so si lepo priložnost pripravile tik ob izteku rednega dela srečanja, ko je imela Korovkina na desni strani kazenskega prostora veliko prostora, a je Mori ukrotila poizkus Rusinje. Omeniti velja še debi vsega 16-letne Špele Kolbl, ki je v 92. minuti na igrišču zamenjala izkušeno Anjo Milenkovič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…