Nocoj žensko izbrano vrsto v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Kanadi, čaka obračun reprezentanco Irske. Za mnenja in pričakovanja pred jutrišnjo tekmo smo povprašali reprezentantke Kristino Erman, Aniso Rola, Andrejo Nikl, Kajo Eržen in Evelino Kos, ki so včeraj z brniškega letališča odpotovale na Irsko.


Kristina Erman nam je v pogovoru potrdila zadovoljstvo ob vnovičnem vpoklicu v reprezentanco in nam zaupala nekaj več tudi o svoji karieri: “Vesela sem vpoklica, saj vsaka reprezentančna tekma šteje tudi za klube, v katerih igraš oziroma prestopaš. Komaj že čakam na prvo tekmo in upam, da se bomo proti Irkam zoperstavile tako dobro kot proti Rusiji. Res je, da nam manjka ena glavnih igralk v obrambi, vendar ne dvomim v nobeno od soigralk. Tista, ki bo dobila priložnost, bo na njej dala svoj maksimum. Kar pa se tiče moje kariere, se trenutno ponuja možnost vrnitve v Italijo, a ne v Torres, temveč v klub, kjer bom pridobila večjo minutažo in s tem tudi več izkušenj, saj bom igrala proti dobrim klubom. V Italiji se je zgodilo kar nekaj prestopov, ki znajo prihodnje prvenstvo še zelo popestriti,” je  dejala nekdanja igralka Krke, Jevnice, Rudarja, Süd Burgenlanda in Pomurja, ki smo jo v nadaljevanju povprašali še o pričakovanjih glede današnje tekme ter o njeni pripravljenosti: Tekma z Irsko bo zanimiva, upam, da nas bo krasil ekipni duh. Garati moramo ena za drugo in se držati discipline v igri. Seveda pa bo tekma pokazala tudi to, kako smo pripravljene. Sama sem pripravljena, kljub temu, da v zadnjem času nisem igrala, vendar sem trenirala individualno z osebnim trenerjem Severinom Lipovškom, ki je vrhunski trener in vem, da me je pripravil za dober začetek sezone. Nisem v najboljši formi, a bom, če dobim priložnost, dala maksimum. V Krškem sem trenirala tudi s fanti, zato upam, da sem pripravljena na tekmo proti Irski.”

Anisa Rola: "!" (Foto: Jure Banfi)
Anisa Rola: “Tekma ne bo lahka, a na Irsko smo prišle po zmago!” (Foto: Jure Banfi)

Anisa Rola, ki je v poletnem prestopnem roku odšla v avstrijski LUV Graz in se odlično znašla v napadu, je razložila, zakaj ne bo težko stopiti v vlogo obrambne igralke: “Glede na to, da sem na poziciji centralne branilke igrala celotno kariero do sedaj, mislim, da ne bo težko znova prevzeti obrambnih nalog, saj jih imam nekako že v sebi,” je uvodoma dejala Mariborčanka in v nadaljevanju pojasnila, koga smatra za favorita današnje tekme: Na papirju so favoritinje gostiteljice, ampak tudi me imamo svoje kvalitete, ki jih na prejšnji tekmi z njimi nismo pokazale v celoti. Zato mislim, da to ne bo lahka tekma, same smo prišle na Irsko po zmago. Zavedamo pa se, da imamo ob prekinitvah veliko težav, zato bomo tokrat še toliko bolj osredotočene in poskušale žogo izbiti. Z Anjo Milenkovič smo izgubile pomembno igralko v skoku, smo pa zato nekoliko pridobile na višini z Evelino Kos.”

Igralka Teleing Pomurja, Andreja Nikl, nam je najprej povedala nekaj več o vpoklicu nekaterih mladih deklet v člansko izbrano vrsto: “Nekaj mladih reprezentantk je že bilo z nami na prejšnjih akcijah in smo se dobro ujele. Menim, da so v mlajših selekcijah dokazale, da si zaslužijo priložnost v članski izbrani vrsti in da se lahko spopadejo tudi s pritiskom. Povsem prvič je z nami le Sara Ketiš, ki pa se je pravtako lepo ujela z ekipo,” je dejala izkušena branilka in v nadaljevanju potrdila, da so vpoklicane reprezentantke Pomurja morda malce utrujene: Res je, da smo po turnirju v Črni gori malce utrujene in da smo prestale še nekajurno potovanje na Irsko, ampak verjamem, da bomo na tekmi dale vse od sebe. Naša prednost bo po mojem mnenju ekipni duh, katerega smo pokazale že v Nemčiji, ko smo se borile ena za drugo. Ob tem pa je lahko naš adut tudi podcenjevanje domače strani.

Andreja Nikl: "Ekipni duh bo naša prednost!" (Foto: Jure Banfi)
Andreja Nikl: “Ekipni duh bo naša prednost!” (Foto: Jure Banfi)

Pred odhodom na Irsko smo ulovili še Kajo Eržen. Še ena iz vrste avstrijskih legionark, je na hitro strnila misli o minimalnih razlikah, ki bodo morda odločale: Zagotovo bomo prišle do priložnosti, ki pa jih bomo morale izkoristiti. Upam, da bo tudi sreča na naši strani. Klubske priprave in nekaj prijateljskih tekem je mimo. Verjamem, da smo vse pripravljene, zagotovo pa bo zelo naporno. Kljub temu nimamo kaj izgubiti, temveč lahko samo pridobimo.”

Za konec je vtise pred tekmo in ob vpoklicu v reprezentanco podala še Evelina Kos, nogometašica Velesovega: Vpoklic mi pomeni ogromno, saj je to najvišja stopnja, kar lahko igralka doseže v Sloveniji. Zagotovo si vsaka želi igrati za člansko izbrano vrsto. To me le še bolj motivira in spodbuja k nadaljnjemu delu. Vsak trud se poplača. Pričakujem težko tekmo, saj bo na obeh straneh prisotna določena mera agresivnosti. Igrati bomo morale do zadnjega sodniškega žvižga, izkoristiti ustvarjene priložnosti in dati svoj maksimum. Naša prednost je, da so v vlogi favoritinj Irke, tako da bodo pod večjim pritiskom, igrale bodo na domačem terenu, kjer vsi pričakujejo njihovo zmago. Mi pa teoretično nimamo ničesar izgubiti in nismo pod takšnim pritiskom, zato bomo mirno in upam, da čimbolj uspešno tekmo pripeljale do konca. Z vsem srcem se bomo borile za Slovenijo!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…