V Radomljah so še enkrat več dokazali, da si z ženskim klubom želijo v prihodnosti poseči tudi stopničko višje, Radomljanke pa so po odličnem spomladanskem delu sezone splezale do tretjega mesta, vodstvo kluba pa je med drugim izpeljalo tudi dva odmevna prestopa, tako poleti kot pozimi.


Radomljanke so letošnjo sezono ponovno končale na odličnem tretjem mestu. V letošnji sezoni so Radomljanke na svoj konto vpisale okroglih deset zmag, dva remija ter sedem porazov. Pred začetkom sezone pa so v vrstah Radomelj poskrbeli za senzacijo na nogometni tržnici, saj so v svoje moštvo uspeli zvabiti obetavno in nadarjeno Larisso Šorondo. Radomljanke so jesenski del in začetek sezone 2013/14 začele po sistemu toplo-hladno. Najprej so v uvodu v gosteh premagale Krko, kjer se je vezna linija Radomljank odlično znašla. Kasneje so Velenjčanke v drugem krogu nekoliko presenetljivo z visokim rezultatom ugnale Radomljanke, a so v tretjem krogu slednje ponovno vknjižile tri točke in sicer na gostovanju v Slovenj Gradcu. Sledil je sosedski derbi proti Jevnici, kjer so morale rumeno-modre priznati premoč gostjam, a še preden so odšle na krog počitka, so v Velesovem eksplodirale in premagale domačinke kar z 1:7. Po krogu počitka za Radomljanke je sledila težka tekma proti Mariborčankam, kjer so domačinke iztržile remi, v osmem krogu pa so morale igralke v Beltincih priznati premoč Pomurk. Kasneje sta sledili dve domači zmagi in sicer proti Krki in Primorkam, v zadnjem krogu pa so bile Velenjčanke še enkrat več premočne za Radomljanke. Med zimskim prestopnim rokom so v Radomljah izgubili kar dva pomembna člena in sicer Laro Ivanušo, ki je bila večji del jesenskega dela poškodovana, in Larisso Šoronda, ki je odšla v Velenje.

Barbara Kralj je bila nosilka igre tako v jesenskem kot spomladanskem delu prvenstva. (Foto: Rok Zore)
Barbara Kralj je bila nosilka igre tako v jesenskem kot spomladanskem delu prvenstva. (Foto: Rok Zore)

Če so Radomljanke v zimskem prestopnem roku zapustili dve pomembni igralki, pa so v svoje vrste uspeli zvabiti borbeno Slovenjgradčanko Stašo Čagran. S to potezo so v Radomljah okrepili obrambno linijo, ki je v spomladanskem delu odigrala na višjem nivoju. V spomladanskem delu so Radomljanke zelo napredovale in v igri prikazale tudi precej večjo srčnost in borbenost napram jesenskemu delu. Uvod je bil za rumeno modre dobesedno fantastičen. Najprej so v zelo zanimivi tekmi ugnale Slovenjgradčanke, se maščevale Jevnici za domači poraz ter pred krogom počitka na domačem igrišču ugnale igralke Velesovega. Po treh zaporednih zmagah in krogu počitka je sledil pomemben dvoboj s Pomurjem. Radomljanke so na domačem igrišču presenetile z borbenostjo in nudile zelo močan odpor Pomurkam, ki so v Radomljah zmagale ‘le’ z 0:2. Do zaključka rednega dela prvenstva sta ostala še dva kroga, konto Radomljank pa je bil bogatejši še za štiri točke. V Mariboru so ugnale domačinke kar z 0:3 in nekoliko presenetljivo iztržile le remi proti Primorkam. Ligo za prvaka so Radomljanke začele s porazom, v Beltincih je bil Teleing Pomurje močnejši s 5:0. Po porazu so Radomljanke gostovale v Velenju, kjer so bile po vodstvu na pragu senzacije, a so v zaključku tekme popustile in Velenjčankam dovolile dva zadetka. V zadnjem krogu so pred domačimi navijači uprizorile eno najlepših zmag v letošnji sezoni, saj so Mariborčanke premagale kar z 9:0.

Staša Čagran je med zimskim prestopnim rokom v Radomeljske vrste prinesla novo svežino v obrambno vrsto. (Foto: Rok Zore)
Staša Čagran je med zimskim prestopnim rokom v radomeljske vrste prinesla novo svežino. (Foto: Rok Zore)

Radomljani se lahko pohvalijo z zelo nadarjenim moštvom, ki bo v prihodnje zagotovo še raslo. V vratih imajo izredno, tudi občasno reprezentantko, vratarko Sonjo Čevnik, ki iz tekme v tekmo dokazuje svojo kvaliteto. Ob Urošu Juračiču, trenerju vratarjev tako v Radomljah, kot tudi v reprezentačni mladinski selekciji, lahko pričakujemo še nadaljnji razvoj vratarskih sposobnosti Čevnikove. Ob Sonji veliko vlogo v radomeljskih vrstah igra tudi reprezentantka Barbara Kralj. Barbara se odlično znajde v vezni liniji, kjer diktira tempo igre in je letos na devetnajstih tekmah zabila kar štirinajst zadetkov ter bila ob tem najboljša strelka svojega kluba. Ob bok Barbari lahko tudi postavimo še odlično Manco Jereb, ki je bila med drugim tudi ena ključnih igralk Radomelj.

čevnik
Sonja Čevnik se razvija v odlično vratarko, dokaz za to so tudi reprezentančni pozivi. (Foto: Rok Zore)

V obrambnih vrstah velja omeniti odlično Čagranovo in Bogolinovo, izreden napredek pa je prikazala tudi Novogoričanka Katarina Gadnik. Med standardne igralke Radomelj lahko prištejemo še Tejo Breznik, Romano Rojc in tudi Kajo Šarlah. V spomladanskem delu je velik potencial dokazala tudi napadalka Monika Boh, ki je zabila šest zadetkov. V Radomljah so v letošnji sezoni zabeležili tudi veliko uspehov v mladinskih selekcijah, kar je vsekakor pomemben dejavnik pri razvoju samega kluba, ŽNK Radomlje pa tako potuje po začrtanih smernicah in kaže čedalje boljše predstave na zelenicah širom Slovenije. Kvaliteto v moštvu Radomelj imajo, imajo tudi igralke, ki znajo odločiti tekmo, zato je upravičeno pričakovati, da bodo v novi sezoni eni izmed favoritov, ki bi lahko presenetili slovensko javnost…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…