Radomljanke bodo danes pričele svojo deseto tekmovalno sezono, že v prvem krogu letošnje 1. SŽNL pa ekipo čaka najtežje delo, saj bodo varovanke Aljaža Gornika gostovale pri državnih prvakinjah iz Pomurja.

Trener Radomelj bo v novi sezoni razpolagal s številnimi novinkami, ki so v pripravljalnem obdobju pred začetkom tekmovanja pokazale nekaj dobrih predstav, ki dajejo upanje v dobre rezultate. Korina Janež, Maša Osojnik, Ines Krajnc, Polona Petrač in Neli Hofman so se v klub preselile iz vrst prvoligaških tekmic Radomelj, Maja Zajc se je vrnila iz tujine, medtem ko se je za povratek v tekmovalne vode odločila Ana Černelič.

“Novinke smo bile zelo lepo sprejete. Mislim, da sestavljamo čudovito ekipo, ki je zmožna marsičesa. Pripravljalno obdobje je po mojem mnenju potekalo odlično, kar smo dokazale tudi na prijateljskih tekmah. Viden je napredek od prvega do zadnjega tedna trenažnega procesa. Prva tekma bo zelo zahtevna, a bomo vanjo stopile s polno paro. Nova sezona lahko postreže z odličnimi rezultati, h katerim tudi strmimo, je za klubsko spletno stran dejala Janež, ki je v vrste rumenih prestopila iz ljubljanskega Krima.

Tudi trener Gornik je zadovoljen z opravljenim delom med poletjem ter tudi v vklopom vseh novink v moštvo in z optimizmom pričakuje začetek jubilejne desete klubske sezone: “Za nami je kratko poletno pripravljalno obdobje. Glede na to, da je v ekipo prišlo nekaj novink, smo morali opraviti ogromno dela. Uspelo nam je postaviti dobro osnovo za nadaljevanje sezone. Sedaj bo potrebno na postavljenih temeljih graditi naprej ter se še bolj poglobljeno ukvarjati s samimi podrobnostmi v igri posameznic in ekipe, saj želimo ustvariti mednarodno konkurenčne igralke in ekipo. Delovna vnema igralk je na visokem nivoju, zato nam bo v veselje delati še naprej, kljub temu, da se zavedamo, da bo potrebno tekom sezone preživeti marsikateri težak izziv.”


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurke dobile tekmice, ki jim bodo stale na poti do Lige prvakinj

V Nyon-u je bil včeraj opravljen še žreb ženskih kvalifikacij za Ligo prvakinj. Slovenijo …