Z nedeljsko tekmo na Ptuju se zaključuje letošnja sezona članske ekipe ŽNK Radomlje. Mlada četa Aljaža Gornika bo na Štajerskem potrjevala tretje mesto na lestvici SŽNL.


Recept za potrditev tretjega mesta je enostaven. Zmaga na Ptuju! Rumenosrčne so glede na lestvico in letošnje rezultate postavljene v vlogo favoritinj, a se zavedajo, da bo potrebno to potrditi z dobro predstavo na zelenici. Zmaga bi bila obenem tudi lep zaključek sezone mlade, a izjemno nadarjene ekipe.

“Res je, čaka nas še zadnja tekma sezone. Na Ptuj odhajamo s ciljem, da igramo, kot znamo, damo vse od sebe in na koncu tudi zmagamo,” pred zadnjo majsko preizkušnjo pravi Lea Dolinar, ki je v tem mesecu debitirala v članski konkurenci.

Prvega maja se je z Nušo Vidrih predstavila na ligaški tekmi z Olimpijo, v tretjem članskem nastopu pa se je razveselila novega mejnika, strelskega prvenca v SŽNL. Na tekmi z Ajdovkami je z golom v 88. minuti postavila končni rezultat: »Zelo dober občutek je, da sem zadela tudi v članski konkurenci in upam, da je to samo podlaga za naslednje zadetke.«

Štajerka bo v nedeljo tudi v vlogi nekakšne gostiteljice, saj je pred selitvijo v Radomlje branila barve ptujskega kluba. Šestnajstletnica se veseli ponovnega snidenja z bivšimi soigralkami. “To bo prvo srečanje po mojem poletnem prestopu. Občutek, ko igraš proti bivšim soigralkam, je vedno nekaj posebnega, imaš še več motivacije,” priznava Lea, ki je nogometno znanje pridobivala v fantovskih selekcijah ONŠ Golgeter Hajdina.

Poletne odločitve, da se po vpisu na Gimnazijo Šiška pridruži Radomljam, ne obžaluje, prav nasprotno, letošnjo sezono označuje za najboljšo v karieri: “Za mano bo prva sezona, večino sem sicer preživela s kadetinjami, v primeru zmage pa se bom tretjega mesta veselila s članicami. Lahko rečem, da je to najboljša sezona do sedaj in sem lansko poletje izbrala najboljšo možnost za prestop. Menim, da sem se kljub novim obrazom, okolju in prilagoditvam hitro privadila. S kadetinjami smo doživele veliko lepih trenutkov, postale povezane, zmagovale in se veselile prvega mesta. S prvim članskim nastopom pa se mi je izpolnila velika želja.”

Z 31 zadetki je najboljša strelka kadetskega prvenstva, v katerem četa Karmen Ulbin še ni oddala točke. Kadetinje bodo sezono sklenile prihodnjo sezono, ko bodo gostile Primorje. “Zasluženo smo osvojile prvo mesto, kar je nagrada, da smo v vsako tekmo šle odločno, resno in brez podcenjevanja, ne glede na to, kdo nam je stal nasproti. Sprva smo imele nekaj težav, saj je bilo težko trenirati skupaj, ker nas je veliko v nogometnem oddelku, vendar smo se na koncu dobro ujele tako na igrišču kot izven njega. Še vedno se imam za del te ekipe, želim si, da zaigram na zadnji tekmi in skupaj zaključimo sezono,” še pravi vsestranska igralka.

Naloži več sorodnih novic
  • Mura do remija in zmage

    Tudi Mura je že odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom evropskih kvalifikacij, …
  • Koper slavil nad Crveno zvezdo

    Koper je na Brdu pri Kranju, gostil eminentnega tekmeca in na koncu dosegel minimalno zmag…
  • Maribor z rezervisti ugnal Rače

    Maribor je včeraj odigral še zadnjo pripravljalno tekmo, že naslednjo sredo pa gre zares. …
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov trener v Radomljah

Poglavje 2021/22 je zaprto, v Ženskem nogometnem klubu Radomlje pa že nekaj časa pogleduje…