V nedeljo se začenja tretji krog prve lige za dekleta. Pomurke se bodo na domačem igrišču predstavile proti Mariboru, Slovenjgradčanke pričakujejo Ajdovke, Radomljanke čaka težko srečanje proti Ankaran-Hrvatinom, v Jevnico pa po tri točke prihajajo Velenjčanke. Tokrat so igralke proste Velesovega.


TELEING POMURJE – MARIBOR (Nedelja ob 11. uri. Glavna sodnica: Aleksandra Česen)
Zagotovo derbi kroga. Pomurke se bodo ob tej priložnosti prvič predstavile javnosti v domačem prvenstvu. V prvem krogu bi sicer morale odigrati srečanje z Jevnico, a so zaradi obilnih padavin tekmo izpustile. Branilke naslova bodo v nedeljo, ob 11. uri, v športnem parku Beltinci pričakali trenutno še neporažene Štajerke. Mariborčanke v novi sezoni presenečajo z igro, načinom in pristopom. Ketiševa odlično vodi svoje soigralke in prav podoben način lahko pričakujemo tudi v nedeljo. Kljub temu pa tokrat gostje čaka težja tekma. Ana Uršič bo imela veliko dela z organizacijo obrambne linije vijolic, saj bo tudi tokrat domača napadalka Tanja Vrabel skušala potrditi svojo kvaliteto. Prav tako lahko pri domačinkah pričakujemo prodorni Tjašo Tibaut in Anjo Pršo, omeniti velja še Jasmino Zelko. Odlični vezni liniji bosta tempo narekovali Manja Rogan in Staša Špur, za organizacijo napada pa bo v rokah kreativne Mateje Zver. V minuli sezoni so Mariborčanke že dokazale, da se lahko enakovredno kosajo s Pomurkami in prav podobno lahko pričakujemo tudi tokrat, saj so v domačem moštvu zacelili vse lanskoletne poškodbe. Pri Pomurkah bosta tudi tokrat odsotni Nina Marič in Katarina Puš, ki še nista zacelili težko zadobljeni poškodbi, na tekmi mladinske reprezentance pa se je poškodovala tudi Sara Nemet, zato ima domači strateg kar nekaj dodatnih sivih las, koga postaviti med vratnici, saj je odsotna tudi Ana Kosi. Tokrat bi znala obrambna vrsta Pomurja veliko dela imeti z energično in hitro Mašo Špes, tehnično dovršeno Živo Hanžič, ki zna odlično zadržati žogo v svojih nogah. Omeniti velja tudi Karmen Ulbin, na zadnji tekmi proti Jevnici pa je tudi Neja Uršič prikazala neverjeten napredek v sami igri. Vsekakor nas v nedeljo čaka pravi praznik ženskega nogometa, zmagovalec pa bo znan nekaj pred 13. uro.

Bo Sara Lovrec tudi tokrat ponagajala Pomurkam z odličnimi obrambami? (Foto: Jure Banfi)
Bo Sara Lovrec tudi tokrat ponagajala Pomurkam z odličnimi obrambami? (Foto: Jure Banfi)

SLOVENJ GRADEC – AJDOVŠČINA (Nedelja ob 11. uri. Glavni sodnik: Andrej Omerzel)
Tekma dveh klubov, ki se bosta najverjetneje borila za uvrstitev v skupino za obstanek. In kaj lahko pričakujemo? Po videnem v prvih dveh krogih so favoritinje vsekakor Slovenjgradčanke, ki so se pred novo sezono močno okrepile. Kljub igralki manj so se odlično kosale tudi z Velenjčankami. Tokrat bo morala Anita Straka na žalost domačink počivati, saj je v Velenju prejela rdeči karton. Kljub vsemu pa bo ekipa Korošic kompletna in pripravljena za prihod novonastale ekipe Ajdovščine, ki v prvih dveh krogih nikakor ni našla poti do zadetka. Prav do slednjega bodo poskušale priti v Slovenj Gradcu, a jih čaka težka naloga. V pričakovano težki tekmi bodo domačinke v vlogi favorita, saj imajo nekoliko več izkušenj z igranjem v prvi ligi, poleg vsega pa imajo v napadu še odlično Sanjo Malinić. Ali se lahko v nedeljo nadejamo presenečenja in ali bodo Slovenjgradčanke upravičile vlogo favoritinj?

Bodo Ajdovke kos težki nalogi? (Foto: Rok Zore)
Bodo Ajdovke kos težki nalogi? (Foto: Rok Zore)

RADOMLJE – ANKARAN HRVATINI (Nedelja ob 16. uri. Glavni sodnik: Amel Begič)
Radomljanke tokrat gostijo sila neugodne Primorke. V minulem krogu so Radomljanke upravičile status favorita in po številnih priložnostih Ajdovke premagale z 0:6, a bi rezultat ob boljši zbranosti gostujočih igralk lahko bil še višji. Tokrat v tretji krog vstopajo zelo samozavestno, saj Sonja Čevnik, vratarka Radomelj, v tej sezoni še ni prejela zadetka. Občutno je, da je radomeljska obramba pridobila dodatno moč s prihodom Pije Smukovič. Kljub vsemu pa bo tokrat domača obrambna linija na veliki preizkušnji, saj so Primorke le še utrdile svoje moštvo in taktične zamisli. Največji nevarnosti bosta tokrat predstavljali Barbara Kunej in Lina Čepak, v napadu pa bosta obrambni liniji domačih preglavice povzročali Monika Požar in Cristina Lofino. Omeniti velja vezno linijo domačink, ki ji tempo narekuje reprezentantka Barbara Kralj, a tudi na drugi strani zna Petra Pasar odlično zapirati in razigravati svoje soigralke. Omeniti velja še kapetanko Tino Pšaker, ki prav tako zna stopiti na žogo in umiriti igro. Težka naloga pa tako kot pri domačih, tudi pri gostjah čaka v obrambni liniji. Povratnica po težki poškodbi, Nina Predanič, se je odlično znašla v prvi dveh krogih in bo tudi tokrat ena glavnih adutov domačega stratega Milomirja Mandića. Pričakujemo izenačeno tekmo, v kateri bodo odločale malenkosti ter zbranost ob zaključkih akcij ene in druge ekipe.

V nedeljo lahko pričakujem težko srečanje v katerem bodo odločale malenkosti (Foto: Rok Zore)
V nedeljo lahko pričakujem težko srečanje v katerem bodo odločale malenkosti (Foto: Rok Zore)

JEVNICA – RUDAR ŠKALE (Nedelja ob 16. uri. Glavna sodnica: Tanja Subotić)
Jevničanke se bodo v nedeljo prvič predstavile svojim navijačem. V Mariboru so, kljub neuigranosti, prikazale borbeno in tudi agresivno igro, a na žalost premalo kreativnosti v napadu. Velenjčanke bodo imele tudi v tem krogu težko nalogo, saj bodo stežka strle obrambno vrsto domačih. Omeniti velja, da v gostujočih vrstah tokrat pričakujemo povratek kapetanke Tine Marolt, ki je bila odsotna v minulem krogu. Prav tako lahko v vezni liniji pričakujemo Anjo Levačič, kreativna Moira Murič pa bo imela naloge prebijanja obrambnega zidu domačink. V nedeljo lahko do izraza pride tudi tehnična plat Lare Prašnikar, ki v tej sezoni še ni zadela. V Mariboru se je odlično izkazala tudi nova vratarka Jevnice Jadranka Zilić, ki bo tudi tokrat ena od prvih adutov domačih. Nika Koprivnikar, napadalka Jevnice, bo tudi v nedeljo vršila pritisk na zadnjo vrste Rudarja, ki ji tempo narekuje Zala Gomboc. Velenjčanke so po težki tekmi v prvem krogu proti Radomljam, v drugem delu tudi prvič zmagale in sicer v lokalnem derbiju proti Slovenjgradčankam. V nedeljo bo vloga favorita na strani Velenjčank, ki pa bodo morale paziti na hitre protinapade Jevnice.

Igralke Jevnice proti Velenjčankam čaka zahtevna naloga. (Foto: Ana Kos)
Igralke Jevnice proti Velenjčankam čaka zahtevna naloga. (Foto: Ana Kos)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…