Nogometašice Teleing Pomurja se bodo v uvodnem krogu Lige prvakinj pomerile z italijanskim Torresom, v pretekli sezoni drugouvrščenim klubom ženske različice Serie A.


Pomurke so si sicer za nasprotnice najbolj želele avstrijske prvakinje SV Neulengbach, serijskega prvaka Bundeslige, a jim je ples kroglic v žrebu v švicarskem Nyonu, na sedežu Evropske nogometne zveze, namenil Torres, ki je bil ustanovljen leta 1980, je v zgodovini kluba osvojil sedem državnih naslovov, nazadnje v sezoni 2012/13. Klub iz Sardinije je redni udeleženec Lige prvakinj, saj je igral v vseh petih izdajah tekmovanje, ki ga je UEFA pričela v sezoni 2009/10. Italijanke so se kar trikrat prebile v četrtfinale, nazadnje lani, ko so najprej izločile avstrijski Spratzern in rusko Rossiyanko, nato pa morale priznati premoč nemški Turbini Potsdam. Barve Torresa je v spomladanskem delu minule sezone branila tudi Kristina Erman, nekdanja igralka Pomurja, ki pa je, tako kot še nekaj igralk, poleti zapustila klub.

Za komentar žreba smo že povprašali Alena Mohorića, športnega direktorja Pomurja: “Dobili smo enega od najboljših klubov v Italiji, kakor tudi Evropi. Zagotovo velika izkušnja za nas. Na podprvaka Italije se bomo pripravili, tako kot smo se za kvalifikacije V Črni gori. Analizirali bomo Italijanke in prepričan sem, da bodo igralke odigrale do zadnjega atoma moči in ob pomoči polnega stadiona poskušale iztržiti ugoden rezultat.”

Prvi obračun bo na sporedu 8. ali 9. oktobra, povratne tekme pa 15. ali 16. istega meseca. V primeru napredovanja se bodo Pomurke v osmini finala pomerile z zmagovalcem para med kazahstanskim Kazygurtom in nemškim Frankurtom, kjer so velike favoritke Nemke, ki so v preteklosti že trikrat pokorile evropsko konkurenco.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…