Če bodo igralke Teleing Pomurja danes premagale ali pa vsaj remizirale z madžarskim MTK-jem, se bodo zagotovo uvrstile v glavni žreb Lige prvakinj. To bi bil za slovenski ženski nogomet sicer že tretji preboj v nadaljevanje tekmovanja, pred leti je to dosežek dvakrat uspel ženski ekipi novomeške Krke.


V sezoni 2003/04 je igralkam Dolenjkam uspel neverjetni dosežek za slovenski ženski nogomet, saj so se v omenjeni sezoni, po prvi osvojitvi naslova državnih prvakinj, uvrstile kar med šestnajst najboljših ekip v Evropi. Pod taktirko trenerja Slavko Jurišića so nastopale Adrijana Bogolin (danes Radomlje), Tanja Lekić (bivša selektorica članske selekcije), Vera Horvat, Mojca Janc, Jasmina Mlakar, Ksenja Povh, Tamara Radešček, Dragana Todorović, Karmen Vais (kar 57 prvenstvenih zadetkov), Sonja Volf in Jadranka Zilić. Omeniti velja, da je bila tudi Anja Milenković, zdajšnja kapetanka članske izbrane vrste, del ekipe. V takratnem UEFA ženskem pokalu so Novomeščanke v kvalifikacijah premagale finski MPS Malmin in islandski KR Reykjavik ter izgubile z nizozemskim Ter Leedejem, a vseeno napreodovale v skupinsko fazo tekmovanja, kjer so sicer izgubile vse štiri tekme s švedsko Umeo, srbskim Mašincom iz Niša ter belorusko Bobuichanko, ki so se lani v kvalifkacijah Lige prvakinj merile tudi z Beltinčankami.

Leta 2010 so se Novomeščanke vnovič uvrstile v osrednji del Lige prvakinj. Takratno ekipo so sestavljale vsem dobro poznane Manja Benak, Dominika Čonč, Kristina Erman, Sara Gruden, Jana Horvat, Andreja Nikl, Mimica Pavlović, Milena Pešić, Dragica Stipić in tudi Jadranka Zilić… Krkašice so v prvih dveh tekmah premagale gruzijsko Baia Zugdidi in valižanski Swansea City, zanimivo, podobno kot na obeh letošnjih tekmah je bil izid 4:0, v zadnji tekmi kvalifikacij pa so izgubile z italijansko Bardolino ter se v nadaljevanje tekmovanja uvrstile kot ena od dveh najbolje drugouvrščenih ekip.

Zagotovo sta oba dosežka Novomeščank, uvrstitev med 16 in 32 najboljših v Evropi, velika promocija za ženski nogomet, a prav nekaj podobnega lahko postorijo tudi igralke Teleing Pomurja. Ob preboju med 32 najboljših ekip v Evropi bo to dodatna nagrada Pomurkam za odlično dosedanje delo, obenem pa postavljamo tudi vprašanje, če so Pomurke dovolj izkušene, da izboljšajo najboljšo uvrstitev Krke v Evropi?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…