Včeraj so igralke Pomurja v športnem parku v Beltincih odigrale še tretjo pripravljalna tekmo in premagale Mariborčanke premagale kar z 11:2. Za Pomurke je gostujočo mrežo kar trikrat zatresla Vrablova. V ekipi Maribora so srečanje odigrale tudi Pomurke Urška Kozar, Špela Rozmarič in Tjaša Misja.


TELEING POMURJE 11:2 MARIBOR
Strelke: Vrabel (3x), Tibaut (2x), Eržen (2x), Erman, Kolbl, Rola, Nikl; Rozmarič, Kozar

Teleing Pomurje: Puš, Ketiš, Marič, Rola, Prša, Vrabel, Benak, Conjar, Rogan, Eržen in Tibaut.
Maribor:  Lovrec, Ulbin, Peruš, Ploj, Miljković, Kozar, Misja, Rozmarič, Špes, Mohorko, Zagoršak.

Zadnje srečanje med igralkami Maribora in Teleing Pomurja se je končalo z rezultatom 2:4 v korist Pomurk. Takrat so Mariborčanke v prvih minutah tekme dobile dva zadetka, vendar so pokazale neizmerno voljo in željo, ki so jo kronale z dvema zadetkoma. Včeraj pa so Mariborčanke pravzaprav odigrale z rezervno postavo, saj je manjkalo kar nekaj standardnih igralk, sta pa kot posojeni igralki Maribora v vrstah Teleing Pomurje odigrale tudi Sara Ketiš in Anisa Rola (posoja se konča ob koncu kvalifikacij za Ligo Prvakinj). V prvih dvajsetih minutah smo videli dober odpor Mariborčank, ki so v tekmo krenile predvsem v prijateljskem vzdušju. V 20. minuti pa so po zadetku Vrablove Pomurke strle odpor igralk Maribora in tako do konca polčasa zabile še štiri zadetke, še dva zadetka je prispevala Vrablova in zabila hattrick, dva zadetka pa je zabila Tibautova. Tudi Mariborčanke so v prvem polčasu imele  lepo priložnost, a je Puševa dobro posredovala in ohranila mrežo nedotaknjeno. Omeniti velja tudi dobro razpoloženo vratarko Lovrec, ki je preprečila še kakšen zadetek več v svoji mreži.

V drugem polčasu je domači trener Bojan Jančar zamenjal devet igralk, na igrišču pa sta od omenjene enajsterice ostali le Katja Eržen in Anisa Rola. V  drugem polčasu podobno zgodba kot v prvem, Pomurke so pritiskale in napadale, zadetke pa prejele po napakah v obrambi. Častna zadetka za Mariborčanke sta prispevali Špela Rozmarič in Urška Kozar, ki sta na tej tekmi nastopili kot “posojeni” nogometašici Pomurja, saj Mariborčanke niso imele zadostnega števila igralk. Od 75. minute dalje so Pomurke igrale z igralko manj, saj je vratarka Pavlovski prejela rdeči karton.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …