V prvi in edini slovenski ligi za ženske, so dekleta pred tedni zaključile s sezono 2013/14, ki je ponudila veliko razburljivih trenutkov, vzponov in padcev ter kar nekaj težkih poškodb samih igralk. Naslov državnih prvakinj so vnovič odnesle igralke Pomurja, ki so si naslov zagotovile šele v zadnjem krogu, ko so na domačem igrišču ugnale Velenjčanke s 4:3, ki so jih porazile tudi v finalu pokalnega tekmovanja in tako osvojile dvojno krono.


Sezona je bila vseskozi napeta, tako na vrhu lestvice, kot tudi v spodnji polovici, kjer so v spomladanskem delu povsem zablestele igralke Ankarana in Velesovega. Največ zadetkov v prvenstvu so dosegle Pomurke, ki so mrežo nasprotnic zatresle kar 177 krat, od tega je Tanja Vrabel dosegla 49 zadetkov in s tem izboljšala svoj lanski izkupiček 44 doseženih zadetkov. Naj omenimo še, da so Beltinčanke na vrhu še pri enem statističnem podatku in sicer so v prvenstvu prejele najmanj zadetkov, le deset, od tega so Velenjčanke kar šestkrat zatresle pomursko mrežo.

Foto: Jure Banfi
Kapetanka Tanja Vrabel je s 44 zadetki moštvo popeljala do novih dveh lovorik. (Foto: Jure Banfi)

V Pomurju so še pred pričetkom prvenstva igrali pomembne tekme, saj so gostili kvalifikacijski del za Ligo Prvakinj. Za kvalifikacije za Ligo Prvakinj so se Pomurkam pridružile še Mariborčanki Sara Ketiš in Anisa Rola ter oddelali celotne priprave s pomurskim moštvom. Na žalost so Pomurke v skupini zasedle drugo mesto in za točko zaostale za Unio Racibórz in tako izpadle iz tekmovanja. Pred sezono so se v Beltincih okrepili tudi s hrvaško napadalko Moniko Conjar, ki je izpolnila pričakovanja strokovnega vodstva, saj je na 19 prvenstvenih tekmah dosegla kar 36 zadetkov. V jesenski del so Pomurke vstopile popolnoma suvereno, saj so uvodno tekmo prvenstva proti Ankaranu slavile kar s 17:0. Do konca jesenskega dela so svojo suverenost potrdile prav na vseh tekmah, kjer so slavile vsaj s petimi zadetki prednosti. Prav tako so na derbiju v Beltincih proti Velenjčankam potrdile svojo suverenost, saj so jih ugnale kar s 5:1.

Monika Conjar je upravičila vsa pričakovanja in bila s 36 zadetki druga strelka lige. (Foto: Jure Banfi)
Monika Conjar je upravičila vsa pričakovanja in bila s 36 zadetki druga strelka lige. (Foto: Jure Banfi)

V zimskem prestopnem roku je prišlo tudi v Pomurju do nekaterih sprememb, saj je Kristina Erman odšla v Italijo, Kaja Eržen v Avstrijo in Manja Benak v madžarski Ferencvaros, trojica pa je s tem pustila prostor mlajšim dekletom, ki so priložnost z veseljem pograbile. Naj omenimo, da se je še pri tem iz Islandije vrnila odlična Mateja Zver ter še dodatno okrepila že tako močno zasedbo Pomurja. Spomladanski del se je začel sanjsko, saj so Pomurke kar s 14:0 premagale Novomeščanke, a so že v drugem krogu spomladanskega dela doživele hladen tuš, ko so v Velenju izgubile z 2:1. Velenjčanke so z zmago prekinile dolgoletni niz neporaženosti Pomurk in s tem povzročile manjšo paniko v Beltincih. Po zgodnjem alarmu, so se Pomurke zbrale in zabeležile tri visoke zaporedne zmage in nato v Radomljah odigrale težko tekmo, a kljub temu zmagale z 0:2. V ligi za prvaka so v prvi tekmi odpravile Radomljankes 5:0 in na gostovanju v Mariboru premagale domačinke z visokih 1:7. Na zadnji tekmi so po prejetem zadetku iztisnile vse atome moči in prišle do prednosti s 4:1, a se Velenjčanke niso dale vse do konca tekme, ko so rezultat znižale na 4:3.

Foto: Jure Banfi
Hitronoga Tjaša Tibaut je ena od nosilk igre v Pomurju in reprezentanci. (Foto: Jure Banfi)

Pri ekipi Pomurja se je najbolje izkazala Tanja Vrabel, odlična napadalka, ki ima nos za zadetke in bi izbrani vrsti prišla še kako prav. Poleg nje je odlično formo prikazala hitra Tjaša Tibaut, ki je s prodori po levi strani vselej nevarna za nasprotna moštva. Svoj delež je dodala tudi že omenjena hrvaška napadalka Monika Conjar. V spomladanskem delu je nase opozorila Staša Špur, povratnica po hudi poškodbi, ki je na 13 tekmah zabila kar 12 zadetkov. V vezni liniji je velik napredek prikazala Manja Rogan in ob tem upravičila vpoklic v člansko izbrano vrsto. Ima izjemno močan strel od daleč in vsakič, zato za nasprotne vratarke vselej obstaja nevarnost udarcev z razdalje, pri tem pa tudi odlično prekinja nasprotne napade.

Ob omenjenih igralkah, je nosilka igre trenutno ena najboljših igralk, ki jih Slovenija premore. Gre seveda za Matejo Zver, ki je tehnično izjemno nadarjena, kar je dokazala na zelenicah širom Slovenije. Poleg standardnih Jasmine Zelko, Andreje Nikl, Anje Prše so priložnost dobile tudi nekatere mladinke in samo priložnost vselej zgrabile z odprtimi rokami. Omeniti velja Špelo Rozmarič, odlično Špelo Kolbl, pa Karmen Godina in Melani Jelen. Omenjene igralke so lepa prihodnost Pomurja, zato je jasno, zakaj se želijo v prihodnosti v Beltincih še nasloniti lastnega kadra. V novi sezoni pričakujemo povratek Nine Marič, ki je izvrstno odigrala devet tekem, a se kasneje poškodovala.

Na vrata članske ekipe trkajo mlada dekleta, ki so pokorile mladinsko konkurenco. (Foto: Jure Banfi)
Na vrata članske ekipe čedalje resneje trkajo tudi mlada dekleta, med njimi tudi obetavna Špela Kolbl. (Foto: Jure Banfi)

Z mirno vestjo lahko zaključimo, da se Pomurke, z dobrim delom strokovnega vodstva, v prihodnosti nimajo ničesar bati. Poleg že odličnih igralk imajo v Beltincih tudi odlično mladinsko moštvo, s katerimi mladinski trenerji odlično delajo, trener članske ekipe Bojan Jančar pa jih postopoma uvršča v prvo moštvo in ponuja priložnost za igro v članski zasedbi. Zanimivo bo spremljati poletni prestopni rok in predvsem to, ali bodo dekleta dobila mamljive ponudbe iz sosednje Avstrije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…