Nogometašice Pomurja bodo jutri ob 12. uri z zanimanjem spremljale žreb šestnajstine finala Lige prvakinj. Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes objavila jakostne bobne in znane potencialne nasprotnice slovenskih predstavnic.


Uefa je 32 klubov razdelila v štiri bobne, v vsakem pa so uvrščene štiri nosilke in štiri nenosilke. Pomurke bodo med nenosilkami prvega bobna, v katerem so se znašle še St. Pölten Mateje Zver, Juventus in PSV.

Nosilke prvega bobne in s tem potencialne nasprotnice varovank Sandija Bauerja bodo na jutrišnjem žrebu Lyon, Barcelona, Fortuna Hjorring in Zürich. Lyon in Barcelona spadata med velikane tudi v evropskem ženskem nogometu, ekipi pa sta v letu 2019 nastopili v velikem finalu, ko so v Budimpešti z rezultatom 4:1 slavile Francozinje. Slednje so že vrsto let vladarice ženskega klubskega nogometa, saj so v Ligi prvakinj slavile v zadnjih petih sezonah in so s sedmimi naslovi evropskih klubskih prvakinj tudi najuspešnejše moštvo tega tekmovanja.

Pomurke so že ob uvrstitvi med elito poudarjale, da si v šestnajstini finala želijo čim bolj premagljive nasprotnice, proti katerim bi si lahko izborile uvrstitev v četrtfinale. Za takšen scenarij si jutri na žrebu bržčas želijo, da bi jim kroglice namenile Danke oziroma predvsem Švicarke.

Ne glede na razplet jutrišnjega žreba bodo Slovenke prvo srečanje gostile na domačem terenu, in sicer 8. ali 9. decembra. Povratni obračun bo sledil teden dni kasneje.

Skupina 1:
Fortuna Hjorring (Dan)
Lyon (Fra)
Barcelona (Špa)
Zürich (Švi)
—–
St. Pölten (Avs)
POMURJE
Juventus (Ita)
PSV Eindhoven (Niz)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurje v pomlad brez Lane Golob

Lana Golob se je vrnila v Združene države Amerike, kjer jo čaka nadaljevanje študija. Onkr…