Igralke Teleing Pomurja so kvalifikacijski turnir za Ligo prvakinj pričele z zanesljivo zmago. Domači Ekonomist se na nikšićkem igrišču ni mogel dostojno upirati moštvu trenerja Bojana Jančarja, ki je slabilo zmago 4:0. Domačo mrežo sta po dvakrat zatresli Tanja Vrabel in Mateja Zver. Madžarski MTK je s 3:0 premagal estonski Parnu in zaradi slabše gol razlike po uvodnem krogu zaseda drugo mesto, vrh tabele pa zasedajo Pomurke, ki se bodo v ponedeljek pomeril z Estonkami.


Liga prvakinj – prva tekma kvalifikacij. Glavna sodnica: Vesna Budimir.
Nikšić: Gradski stadion.
TELEING POMURJE 4:0 EKONOMIST NIKŠIĆ
Vrabel (13′, 58′); Zver (25′, 43′)

Menjave
Pomurje: Rozmarič – Conjar (71′), Prša – Zver (78′), Zelko – Špur (83′)
Ekonomist: Goranović – Djukić (46′), Micunović – Vujičić (73′), Božić – Sturanović (87′)

TELEING POMURJE
[team1]

EKONOMIST NIKŠIĆ
[team2]

Pomurke so v obračun krenile samozavestno in z željo po zmagi, kar se je pokazalo že po osmih minutah igre, ko je Mateja Zver stresla prečnik. Tanja Vrabel je v 10. minuti zgrešila okvir vrat, zato pa je bila natančnejša tri minute kasneje, ko je po asistenci Tjaše Tibaut načela domačo mrežo in Pomurje povedla v vodstvo. Varovanke trenerja Bojana Jančarja domačinkam niso dovolile, da bi poravnale izid, Mateja Zver pa je sredi polčasa povišala vodstvo državnih prvakinj, potem ko se je mreža Ekonomista v 25. minuti zatresla še drugič. Tudi v drugi polovici prvega polčasa so prevladovale, Nikšićanke pa so šele v 35. minuti prvič streljale proti vratom Pomurja, a je bila Ivana Vrdoljak po strelu mlade Nine Vujičić na pravem mestu. Tik pred odhodom na odmor pa so Pomurke zadele še tretjič. Zver je izsilila prekršek že omenjene Vujičićeve in sama izvedla prosti strel, domača vratarka Iva Milačić pa je morala znova po žogo v svojo mrežo.

Uvod drugega dela tekme je minil predvsem v znamenju kotov, ki so se vrstili na obeh straneh igrišča, v 54. minuti pa je lepo priložnost za novo povišanje vodstva zapravila Monika Conjar, ki je zgrešila okvir vrat. Zato pa je bila v 58. minuti uspešnejša Tanja Vrabel, ki je zadel po kotu Manje Rogan. V zadnji četrtini tekme so proti vratom Pomurk pritisnile tudi igralke Ekonomista, a je bila novinka v vratih Pomurja Ivana Vrdoljak v 81. minuti po strelu Jelene Sturanović na mestu, kapetanka Ivana Krivokapić pa je dve minuti kasneje z ugodne pozicije sprožila mimo vrat. Pomurke so v zaključku srečanje mirno pripeljale do zadnjega žvižga hrvaške sodnice Vesne Budimir in se zasluženo veselile treh točk. Dovolj o prevladi Beltinčank pove podatek o strelih, ki je bil po koncu tekme 9:4 v korist slovenskih prvakinj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Konec prve lige za Ptujčanke

V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo…