V klubu Teleing Pomurja se pospešeno pripravljajo na kvalifikacije za Ligo Prvakinj. Žreb jim je tokrat namenil obisk Črne gore in ekipe iz Madžarske, Črne Gore in Estonije. Na prvem pripravljalnem treningu je bilo možno videti tudi možni dve okrepitvi.


6. julij je bil dan, ko so v Beltincih zavihali rokave. Strokovno vodstvo z igralkami na čelu je začelo s projektom ‘Črna gora’. Tako smo lahko na prvem treningu videli dve možni novi okrepitvi Pomurk. Andreja Gaber, domača igralka, ki je v sezoni 2010/11 prestopila v Jevnico in tam ostala vse do minule sezone. Za Jevnico je Gabrova zbrala 63 nastopov in bila ena ključnih igralk v obrambi. Kot druga je v Pomurje prišla Ivana Bojčić, ki je nazadnje igrala pri ženskem nogometnem klubu iz Osijeka in v sezoni 2013/14 postala tudi državna prvakinja. 18-letna nogometašica je tudi reprezentantka Hrvaške do 19 let in se odlično znajde v defenzivnih nalogah. Na današnji tekmi, ko so Pomurke s kar 15:0 premagale članice druge hrvaške lige ŽNK Katarina Zrinski iz Čakovca, pa so se v rumeno-modrem dresu predstavile še tri novinke. Vratarka Ivana Vrdoljak prihaja iz Splita, Gabrijela Grabar je nazadnje igrala za ŽNK Trnavo, Valentina Stipančević, tudi hrvaška reprezentantka, pa prihaja iz Reke.

(Foto: Jure Banfi)
Jasmina Zelko: “Želimo si napredovanja med 32 najboljših evropskih ekip. (Foto: Jure Banfi)

Kot očitno kaže, se je strokovno vodstvo odločilo okrepiti obrambno linijo, saj so v napadu in na sredini igrišči tako ali tako že odlično popolnjene. Da so se apetiti po napredovanju v osrednji del Lige prvakinj povečali, nam je zaupala tudi izkušena Jasmina Zelko, ena standardnih igralk Pomurja: Kar se tiče žreba smo lahko zadovoljni, saj smo se s prvakinjami Črne gore in Estonije že srečali, a se ne smemo preveč zanašati na rezultate tistih srečanj, ki so bili odločeni v našo korist. Ekipe se izboljšujejo in tudi nas bo čakala težka pot za uresničitev cilja, preboja med 32 najboljših ekip v Evropi. Nekaj več preglavic bi nam lahko povzročale prvakinje Madžarske, a vsaka ekipa je premagljiva in tudi mi se ne bomo predali kar tako. Trener Bojan Jančar nas bo odlično pripravil na kvalifikacijski turnir, me pa bomo s trdim delom dokazale, da si želimo napredovanja v šestnajstino finala Lige prvakinj.” 

V moštvu beltinskega Pomurja vlada odlično vzdušje ter želja po dokazovanju ter napredovanju. Za odlično delo v minulih letih pa je na naslov kluba prispelo tudi pismo župana občine Beltinci, Mateja Gombošija, ki ga lahko v celoti preberete na spodnji sliki.

pismo

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V dvoboju z Olimpijo želijo ponoviti jesensko predstavo

S tekmami 14. kroga se zaključuje redni del Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Članska…