Tako kot fantje, bodo tudi dekleta opravila svoje obveznosti. Z izjemo prostega Rudarja bodo dekleta odigrala tekme šestega kroga, ki bo vsaj deloma v znamenju sredinega spektakla v lendavskem Športnem parku, kjer se bodo Pomurke v elitni Ligi prvakinj udarile z italijanskim Torresom. A še pred tem bodo morale Beltinčanke opraviti domačo nalogo v Ankaranu, zadnjeuvrščena Jevnica, ki je še edino moštvo brez točk, bo skušalo presenetiti Velesovo, Mariborčanke bodo gostovale v Ajdovščini, obračun kroga pa bo odigran v Radomljah, kjer bo vodilno moštvo lige pričakalo prerojene Slovenjgradčanke.


VELESOVO – JEVNICA (Nedelja ob 11.00 uri. Glavni sodnik: Žan Habuš)
Še minulo sezono bi lahko dvoboj obeh moštev označili za derbi… Letos ekipa Jevnice, ki tokrat gostuje v Velesovem, napram lanskoletni sezoni kaže klavrne predstave. Klub so zapustila nekatera dekleta, vodstvo Jevnice pa se je odločilo moči združiti z novomeško Krko. V Velesovem na dvoboj šestega kroga gledajo zelo optimistično, v moštvo se po odsluženi kazni vrača Evelina Kos, še zmeraj pa bo v domačem taboru odsotna težje poškodovana Ula Kozinc. Jevnica se močno trudi ujeti prve tri prvenstvene točke, edinstveno priložnost so zamudile v Ajdovščini, a gostujočega trenerja lahko veseli dejstvo, da so nekatere igralke odigrale in prikazale nekoliko več, kot v samem uvodu sezone. Še zmeraj bo v gostujočem taboru odsotna mladinska reprezetantka Ana Poglajen. Verjeti je, da bodo igralke Velesovega vknjižile nove tri točke, kar bi pomenilo drugo zmago v prvenstvu. Ob tem velja tudi poudariti, da so Gorenjke tokrat velik favorit, a bodo to vlogo morale upravičiti na igrišču. Igralke Jevnice se tokrat lahko sprostijo in odigrajo povsem svojo igro, a ob enem verjamemo, da želijo Gorenjkam pokvariti načrte in osvojiti prve tri točke v sezoni.

Evelina Kos se vrača po odsluženi kazni kar pomeni, da bosta proti Jevnici tandem Kos v ponovnem pogonu. (Foto: Rajko Kozinc)
Evelina Kos se vrača po odsluženi kazni kar pomeni, da bosta proti Jevnici tandem Kos v ponovnem pogonu. (Foto: Rajko Kozinc)

RADOMLJE – SLOVENJ GRADEC (Nedelja ob 11.00 uri. Glavna sodnica: Aleksandra Česen)
Obe ekipi v letošnjem prvenstvu kažeta odlično formo, zato lahko v nedeljo upravičeno pričakujemo napeto tekmo z veliko priložnosti. Slovenjgradčanke so v letošnji sezoni dosegle kar sedem zadetkov več kot Radomljanke, a so tudi prejele več zadetkov. Sonja Čevnik, domača vratarka, je bila prvič premagana v četrtem krogu prvenstva, ko so igralke Velesovega spravile dve žogi za hrbet že omenjene vratarke. Pri domačih še vedno ne računajo na Katarino Gadnik, ki še ni zacelila poškodbe in najverjetneje v jesenskem delu še ne bo nared. Pri gostjah vnovič velja omeniti odlične okrepitve, ki so očitno pripomogle k prebuditvi ženskega nogometa v Slovenj Gradcu. Dvoboj pa dobi še na dodatni teži, saj je Staša Čagran, sedaj obrambna igralka Radomelj, svojo nogometno pot začela v Slovenj Gradcu in do konca jesenskega dela minule sezone bila tudi kapetanka Slovenjgradčank. V nedeljo lahko pričakujemo zelo zanimiv dvoboj, ob tem pa se poraja vprašanje… Bodo Korošice kot prve v letošnji sezoni Radomljanke spravile na kolena?

Tudi v nedeljo lahko pričakujemo veliko borbo na zelenici športnega parka v Radomljah. (Foto: Rok Zore)
Tudi v nedeljo lahko pričakujemo veliko borbo na zelenici športnega parka v Radomljah. (Foto: Rok Zore)

AJDOVŠČINA – MARIBOR (Nedelja ob 13.00 uri. Glavni sodnik: Jasmin Džuzdanović)
Ajdovke, ki so po visokem porazu v Beltincih, močno izgubile tudi v pokalnem obračunu z Velenjčankami, na domačem igrišču pričakujejo Štajerke, ki so med tednom odigrale pokalno srečanje z Ankaranom in dvoboj tudi dobile. Veliki favorit tokratnega dvoboja je zagotovo gostujoči Maribor. Kljub temu pa velja omeniti, da so Severnoprimorke na domačem terenu zelo trd tekmec, kar so dokazale tudi proti Jevnici. Obramba Ajdovščine bo z vsemi silami skušala streti Štajerke, ki bodo v tokratnem srečanju poizkušale s svojo igro domačinke prisiliti k nezbranosti v obrambi, saj mariborska igra slovi po hitri in tehnični plati. Mariborčanke so po odličnem uvodu v prvenstvu kasneje dvakrat morale priznati premoč Pomurju in Rudarju, zato bo tokratni dvoboj še toliko bolj pomemben za dvig samozavesti in predvsem za vknjižitev novih treh točk. Ob tem še enkrat poudarjamo, da Ajdovke znajo vsako ponujeno priložnosti izkoristiti, zato bo gostujoči trener Boštjan Kamenšek od svojih igralk zahteval maksimalno pozornost in zbranost.

Bo Sari Ketiš uspelo razigrati soigralke? (Foto: Jure Banfi)
Bo Sari Ketiš uspelo razigrati soigralke? (Foto: Jure Banfi)

ANKARAN HRVATINI – TELEING POMURJE (Nedelja ob 15.00 uri. Glavni sodnik: Saša Gulić)
Tekma, ki bo dala odgovor, ali so Primorke dejansko napredovale v sami igri in postavitvi na igrišču. V krstni sezoni Primork, v sezoni 2013/14, so Ankarančanke z igralkami Pomurja odigrale dve srečanji  in v obakrat visoko izgubile. Kljub temu so dekleta Ankaran-Hrvatinov v primerjavi z minulo sezono prikazala določen napredek v sami taktični postavitvi in igri, zato lahko upravičeno zapišemo, da bo tokratna tekma minila v znamenju borbenosti in želje po dokazovanju domačih igralk. Gostje na Primorsko prihajajo z določenim pritiskom, saj jih v sredo, 8. oktobra, čaka pomembno srečanje v Ligi Prvakinj proti italijanskemu Torressu. Ta pritisk bi lahko Primorke lahko izkoristile, če bi Pomurkam vsilile svoj način igre, a za takšen način, bodo morale odigrati maksimalno zbrano. Vsekakor pa je favorit tokratnega dvoboja Teleing Pomurje in verjamemo, da ima Bojan Jančar, izkušeni trener gostujočega moštva, pripravljen načrt tudi za Primorke.

Bodo Primorke kos nalogi? (Foto: Jure Banfi)
Bodo Primorke kos nalogi? (Foto: Jure Banfi)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…