V času kosila so igralke Pomurja niz zaporednih zmag podaljšale na 51, in si z današnjo zmago, dva kroga pred koncem, zagotovile tudi že osmo prvenstveno zvezdico. V Bratoncih smo spremljali pravo revijo zadetkov, saj so na koncu igralke Pomurja slavile s kar 14:0. Blestela je, ena najbolj talentiranih igralk v Sloveniji, Kaja Korošec, ki je v mrežo Maribora pospravila kar 6 žog. Pomurke so hitro razblinile vse dvome in z izjemnim naletom v prvem polčasu, že odločile prvenstvo. Konec dvomov je bilo po prvih 16. minutah, ko so igralke Pomurja zabile že pet zadetkov, na drugi strani pa je rdeč karton prejela Zala Igerc.


V Ljubljani smo spremljali mestni derbi, po katerem so bile bolj zadovoljne nogometašice Olimpije, ki so slavile s 4:0. Igralke Olimpije so že pred tekmo vedele, da je naslov odšel v Pomurje, zato nekega velikega motiva, razen motiva mestnega derbija niso imele. Zablestela je Ana Milovič, ki je zadela dvakrat, po zadetek pa sta prispevali Manja Rogan in Anja Žvokelj. Olimpija je vse štiri zadetke dosegla že v prvem polčasu, v drugem pa so rutinirano odigrale do konca in brez večjih naporov zadržale rezultatsko prednost.

V Ajdovščini so gostovale igralke Radomelj in vpisale visoko zmago z 9:0. Zablestela je Zala Kuštrin, ki je mrežo nasprotnic zatresla kar petkrat. Zadele so še Tija Vrhovnik, Katarina Gadnik in Karmen Ulbin. Radomlje so z zmago že zagotovo potrdile tudi končno 7. mesto na lestvici, Ajdovščina pa ostaja zadnja, še vedno namreč niso osvojile niti točke. Na zadnje je ekipa brez točke v celotni sezoni ostala v sezoni 2017/18, tudi takrat pa je ta ne slavni uspeh uspel nogometašicam Ajdovščine.

Na vrhu lestvice strelk se skupaj z 32 zadetki nahajata Nina Kajzba (Pomurje) in Ana Milović (Olimpija), tesno za petami pa jima je Kaja Korošec, ki ima na svojem računu 30 zadetkov.

ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Maribor Tabor 14:0 (10:0)

Kolbl (10′, 11′, 44′), Korošec (12′, 21′, 32′, 41′, 62′, 86′), Kos (14′, 89′), Sok (16’/11m), Zajmi (40′), Eferl (62′)

ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim RollJet 4:0 (4:0)

Milović (10′, 42′), Rogan (24′), Žvokelj (28′)

Ajdovščina – ŽNK Radomlje 0:9 (0:6)

Kuštrin (4′, 31′, 41′, 43′, 60′), Vrhovnik (22′, 92′), Gadnik (35′), Ulbin (86′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…