Nogometašice Teleing Pomurja jutri čaka prva tekma uvodnega kroga Lige prvakinj. Ob 19. uri se bodo pod žarometi lendavskega Športnega parka pomerile z italijanskimi podprvakinjami Calcio Torresom iz sardinijskega Sassarija. Sedemkratne italijanske državne prvakinje pred obračunom veljajo za favoritinje, a se Beltinčanke seveda ne bodo kar tako predale.


“Naša generacija je v klubu že skoraj od začetka. Ne le od poletnih priprav, na nekaj takega pa se pripravljamo že od začetka naše kariere. To kar smo dosegle je res vrhunec. Potrudile se bomo po najboljših močeh, Torres je kvalitetna ekipa in imamo priložnost, da se pokažemo in dokažemo, da si zaslužimo nekaj več. Še enkrat lahko povem, da bomo dale vse od sebe,” je na včerajšnji novinarski konferenci v Radencih dejala Tjaša Tibaut, s 25. leti ena najizkušenejših igralk Pomurja. Slovenska reprezentantka si želi v Lendavi številčne in bučne podpore, ki bi dala moštvu dodatne energije: “Če bomo osredotočene na tekmo, nas vzdušje ne bi smelo zmotiti, to nas lahko le spodbudi, saj verjamem, da nas bodo gledalci in navijači spodbujali. Bi pa bila vesela, da bi se zbralo čimveč gledalcev, ki bi videli, da se tudi v Pomurju igra dober nogomet, kar smo z uvrstitvijo v Ligo prvakinj dokazale tudi me.”

“Upam, da ne,” je na vprašanje, če sta tekmi s Torresom vrhunec trenerske kariere, z nasmeškom odgovoril Bojan Jančar, strateg beltinškega kluba, ki bo jutri pogrešal kaznovano Stašo Špur, ki je bila izključena na zadnji kvalifikacijski tekmi. Nekdanji nogometaš je nadaljeval: “Že v lanskem in predlanskem letu smo si postavili cilje, uvrstiti se v šestnajstino finala Lige prvakinj, kar nam je letos tudi uspelo. Cilji so seveda višji, želje pravtako, kako se bo izteklo na igrišču, pa se bo še videlo. Igramo proti renomirani in dobri ekipi, ki je trenutno tretja na rang lestvice ženskih klubov, mi smo nekje pri repu. A presenečenja so v nogometu vselej možna, zgledovati se moramo po Mariborčanih, ki je bil ravno tako odpisan in osvojil že dve točki. Nasprotnika spoštujemo, a se ga ne bojimo. Igramo pred domačo publiko in če bodo dekleta dala vse od sebe, v tej tekmi bodo morale, če bodo odigrale tako kot znajo, se lahko nadejamo dobremu rezultatu.”

V spodnjem posnetku si lahko ogledate celotno novinarsko konferenco, na kateri sta pričakovanja ob Tjaši Tibaut in trenerju Bojanu Jančarju predstavila še Manja Rogan in direktor Štefan Kozic.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…