Nogometašice Teleing Pomurja po uvrstitvi v elitno Ligo prvakinj pridno polnijo mreže domačih tekmic. Potem ko so v uvodnih dveh krogih Mariborčankam in Velenjčankam skupno zabili kar 24 zadetkov, so včeraj, v zaostali tekmi uvodnega kroga, napolnili še mrežo Jevnice.


V mreži domače vratarke Tjaše Benegalije je končalo kar devetnajst točk. Mlado in neizkušeno moštvo trenerja Milana Petrovića je prvič klonilo po desetih minutah, ko je Monika Zajc žogo pospravila v lastno mrežo. Jevničanke so do odhoda na odmor klonile še šestkrat, po dvakrat sta zadeli Tanja Vrabel in Tjaša Tibaut, na 2:0 je v 15. minuti povišala Monika Conjar, Nina Zupančič pa je zabila avtogol. V drugem polčasu so Beltinčanke prestavile še prestavo višje in v domačo mrežo pospravile še dvanajst žog, zadetki v mreži domačih pa so si na trenutke sledili iz minute v minuto. Prva se je v drugem polčasu med strelke vpisala Jasmina Zelko, ki je zadel še na drugi tekmi zapored, Mateja Zver je zadela štirikrat, Tjaša Tibaut pa je dvema zadetkoma iz prvega polčasa v drugi polovici dodala še štiri zadetke. Hat-tricka se je veselila Tanja Vrabel, pohvaliti pa velja tudi Nino Marič, ki se je po dolgi poškodbi na igrišča vrnila z zadetkom v 78. minuti.

Še zanimivost, Beltinčanke so še drugič to sezono srečanje odigrali brez obeh vratark, potem ko je v tekmi z Mariborom vrata branila Melani Jelen, si je tokrat vratarske rokavice nadela Andreja Nikl in dobro opravila svoje delo.

ŽNK JEVNICA 0:19 ŽNK TELEING POMURJE
Zajc (10′ ag), Conjar (15′), Vrabel (22′, 43′, 55′), Zupančič (30′ ag), Tibaut (34′, 35′, 58′, 80′, 84′, 88′), Zelko (50′), Zver (51′, 61′, 75′, 87′ pen) Marič (78′)
Jevnica: Benegalija, Vodlan, Zupančič, Zver, Marolt, Bakač, Ferk (46′ Kastelic), Koprivnikar, Zajc, Krajnović, Boldin. Trener: Milan Petrović.
Teleing Pomurje: Nikl, Bojčić (46′ Kolbl), Stipančević, Conjar (65′ Gaber), Prša, Zelko, Špur (68′ Marič), Rogan (51′ Rozmarič), Zver, Tibaut, Vrabel. Trener: Bojan Jančar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…