Nogometašice Teleing Pomurja so se uvrstile v žensko Ligo prvakinj! Beltinčanke so sicer danes izgubile z madžarskim MTK-jem, ki je po preobratu do zmage prišel v 87. minuti, ko je enajstmetrovko izkoristila Padarjeva, a so se v nadaljevanje tekmovanja uvrstile kot ena izmed dveh najbolje drugouvrščenih ekip, saj so imele Pomurke najboljšo gol razliko s prvo in tretjeuvrščeno ekipo skupine. Napredovanje je že potrdila tudi UEFA, zato: BRAVO POMURKE!


Liga prvakinj – tretja tekma kvalifikacij. Glavna sodnica: Sharon Sluyts.
Petrovac na moru: stadion Pod Malim brdom.
TELEING POMURJE 1:2 MTK BUDIMPEŠTA
Papp (23 ag); Gál (29), Pádár (87′ pen)

Menjave
Pomurje: Rozmarič – Conjar (60′)
MTK: Méry – Csányi (53′), Tóth – Demeter (72′), Fogl – Nagy (81′)
Staša Špur je bila v 58. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključena.

TELEING POMURJE
[team1]

MTK BUDIMPEŠTA
[team2]

Današnje srečanje v Petrovcu je bilo odločilnega pomena za obe ekipi, saj sta imeli še obe moštvi možnost napredovanja s prvega mesta. Tako ni manjkalo prekrškov, niti kartonov, prvega je belgijska sodnica Sharon Sluyts že v 6. minuti podelila Zsofii Tell, ki s prekrškom zaustavila Matejo Zver. Prav Zverova je v 7. minuti prva streljala proti vratom madžarskih prvakinj, a po udarca s prostega strela zgrešila okvir vrat. Šest minut zatem je z udarcem v okvir vrat poizkušala še Staša Špur, a je vratarka Reka Szocs žogo odbila v kot. Pomurke so v razmiku nekaj sekund izvedle dva kota, po drugem je imela lepo priložnost Tjaša Tibaut, a strel hitre krilne igralke ni bil dovolj natančen. V 17. in 19. minuti so prvič zapretile tudi Madžarke, a je bila Anita Padar obakrat nenatančna. V 20. minuti je zaradi prekrška nad Zsanett Kajan porumenela Špurjeva, kar je bil prvi rumeni karton za Pomurke. Prav omenjena Kajanova je v 23. minuti naredila prekršek nad Zverova, ki je izvedla prosti strel, Dora Papp pa je premagala svojo vratarko Reko Szocs. A vodstvo Pomurk ni bilo dolgo. Staša Špur je storila prekršek nad madžarsko kapetanko Angelo Smuczer, po prostem strelu Kajanove pa je Timea Gal žogo spravila za hrbet Ivane Vrdoljak in izenačila na 1:1. Do konca polčasa je še trikrat poizkušala Mateja Zver, a je dvakrat zgrešila okvir vrat, enkrat pa je žogo odbila vratarka Szocs. Za MTK so poizkušale Padarjeva in Galova, a se Ivana Vrdoljak ni pustila premagati.

V uvodnih minutah drugega polčasa se ni dogajalo kaj prida. Prelomni trenutek tekme pa se je zgodil v 58. minuti, ko je Staša Špur po prekršku nad Pappovo prejela še drugi rumeni karton in morala predčasno zapustiti igrišče. Strateg Pomurk Bojan Jančar je takoj posegel po menjavi in namesto Monike Conjar v igro poslal Špelo Rozmarič. Tudi nadaljevanje ni prineslo boljše predstave, sodnica Sluyts je imela kar nekaj dela s podeljevanjem kartonov, saj so porumenele Padar, Nikl in Rozmarič. Gledalci so prvi strel v drugem polčasu videli šele v 69. minuti, ko je Mateja Zver merila mimo madžarskih vrat. Vse do zadnjih minut je kazalo, da se bo srečanje končalo z remijem, nato pa je v 87. minuti v kazenskem prostoru Andreja Nikl podrla Rito Mery, ki je MTK-ju priigrala enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedla Anita Padar in Madžarke povedla v vodstvo. Beltinčake so sicer skušale izenačiti, Andreja Nikl je v prvi minuti podaljška poizkušala po kotu Manje Rogan, a Reka Szocs ni dovolila izenačenja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…