FSK SIMACEK ST.PÖLTEN

Med 17. in 20. julijem je v Budimpešti potekal pravi praznik ženskega nogometa. Na pripravljalnem turnirju so nastopila moštva iz Avstrije, Češke, Slovenije in Madžarske. Pomurke, ki so zastopale Slovenijo, so na izjemno zahtevnem turnirju osvojile tretje mesto in pripravile odlično popotnico za kvalifikacije Lige prvakinj.


Na pokalu so sodelovale ekipe Simacek St. Pölten, Neulengbach, Slavia Praga, Ferencvaros, Astra in Teleing Pomurje. Pokal se je začel v dveh skupinah, v skupino A so bile dodeljene ekipe Neulengbach, Slavia Praga in Ferencvaros, medtem ko sta v skupini B ob Teleing Pomurju nastopili še ekipi Astre in St. Pöltna. Pomurke so začele s tekmo proti avstrijskemu St. Pöltnu, državnemu podprvaku, za katerega igra tudi Eva Vamberger, bivša vratarka Jevnice. Očitno je pot do Budimpešte malce utrudila Pomurke, saj so uvodno srečanje izgubile s 4:3. Za Pomurje so bile uspešne Mateja Zver, Tjaša Tibaut in Tanja Vrabel. V naslednji tekmi so se Pomurke pomerile z madžarsko Astro (pravtako podprvak Madžarske). V napeti tekmi so Pomurke izvlekle zmago in razveselile svoje navijače v domovini. Končni rezultat je bil 2:3 (2:2), zadetke pa so dosegli Staša Špur, Špela Kolbl in Špela Rozmarič ter posledično osvojile drugo mesto v skupini. Ob tem naj poudarimo, da je pravi evrogol v 88. minuti tekme dosegla Staša Špur, ki je s prekrasnim volejem matirala gostujočo vratarko in s tem Pomurke na najlepši možni način popeljala do tekme za tretje mesto, kjer je Pomurke čakal obračun s prvakinjami avstrijske bundeslige, ekipo Neulengbacha.

Staša Špur je Pomurkam z zadetkom v 88. minuti priigrala obračun za tretje mesto.  (Foto: Jure Banfi)
Staša Špur je Pomurkam z zadetkom v 88. minuti priigrala obračun za tretje mesto. (Foto: Jure Banfi)

Pomurke so tudi v tekmi za tretje mesto odigrale na vrhunski ravni, blesteli pa sta predvsem Tjaša Tibaut in Tanja Vrabel, ki sta še enkrat več dokazali, da gre za odličen tandem. Prav preko prekrasne asistence Tibautove je Vrablova zabila za 1:0. V drugem polčasu je tehnično odlično podkovana Mateja Zver zabila za končnih 2:0. Z zmago nad Avstrijkami so si Pomurke vlile prepotrebno samozavest pred nadaljevanjem priprav za kvalifikacije Lige prvakinj.

Naj omenimo še, da je v ekipi Ferencvarosa nastopala tudi reprezentančna branilka Manja Benak, ki pa je morala s svojim moštvom tekmovanje zapustiti že po skupinski fazi, kljub temu, da so vsa tri moštva, Neulengbach, Ferencvaros in Slavia Praga osvojila po tri točke. Odločala je gol razlika.

FSK SIMACEK ST.PÖLTEN
FSK SIMACEK ST.PÖLTEN
FSK SIMACEK ST.PÖLTEN
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…