V petem krogu smo lahko videli pravo “goliado” v Beltincih, Rudar se je znesel nad Vijolicami, Korošice pa so še enkrat več dokazale, da niso muha enodnevnica. Primore so tokrat vnovič okusile slast zmage v Jevnici.


PREŠA SLOVENJ GRADEC 6 : 1 VELESOVO
Strelke: Malinić (10′, 17′, 48′, 52′, 77′) Jevtić (58′); Premk (64′)

Slovenj Gradec: Karnjus, Mirtič, Straka, Poberžnik, Duronjić, Bijelić, Zupanc, Malinić, Jevtić, Ješovnik, Preksavec.
Velesovo: Mencinger, Smolnikar, Slemc, Dim, Kovač, Kos, Todorović, Premk, Lombar, Bešter, Rozman.

Korošice so v petem krogu premagale Gorenjke, svoj šov pa je izvedla Sanja Malinić, ki je gostujočo vratarko matirala kar petkrat. Gostje so v Slovenj Gradec prišle brez dveh ključnih igralk in sicer brez Vanje Šiljak kot tudi brez kaznovane Eveline Kos, domačinke so nastopile v popolni postavi.. Veliko zadovoljstvo je gostujočemu trenerju Štrajharju prinesla Lilija Premk, ki je zabila še drugič zapored in dokazala dvig forme. Velik delež k zmagi je prispevala srbska napadalka Sanja Malinić, ki je očitno v izjemni formi, v je tej sezoni zabila že trinajst zadetkov. Prvi polčas je v popolnosti pripadel Korošicam. Sanja Malinić je bila uspešna v 10. in 17. minuti srečanja. V drugem smo lahko videli izjemno srečanje in kar pet zadetkov. Šov Malinićeve se je nadaljeval že na začetku drugega polčasa, ko je v 48. minuti zabila tretji zadetek, nadaljevala pa še štiri minute kasneje, ko je zabila že za 4:0. Jevtićeva je v 58. minuti prispevala piko na i, ko je bilo že 5:0 za domačinke. Edini zadetek za gostje je dosegla Premk v 64. minuti. Le dobrih deset minut kasneje pa je Malinić dosegla še svoj peti zadetek in postavila končni rezultat 6:1. Slovenjgradčanke so se z novimi tremi točkami zavihtele na tretje mesto, medtem ko se Gorenjke nahajajo na sedmem mestu.

JEVNICA 1 : 5 ANKARAN HRVATINI
Strelke: Ferk (37′); Kunej (8′), Čepak (27′), Pasar (47′ in 64′), Shaqiri (53′)

Jevnica: Zilić, Vodlan, Bakač, Zver, Marolt, Zupančič, Ferk, Koprivnikar, Zajc, Kastelic, Kocutar.
Ankaran Hrvatini: Germek, Celin, Pasar, Čepak, Pšaker, Oblak, Bužan, Požar, Kunej, Shaqiri, Kalčič.

Gostje so tokrat vlogo favoritinj popolnoma upravičile in domačinkam zabile kar pet zadetkov. Po kar dveh zaporednih porazih so se Ankarančanke zbrale in izkoristile neizkušenost mladih Jevničank. Domačinke so včeraj tudi prvič v letošnji sezoni zatresle mrežo, ko je v 37. minuti tekme za znižanje na 1:2 zabila Ferk. Pred zadetkom Ferkove pa smo videli že dva gola dveh hitrih in prodornih krilnih igralk Barbare Kunej in Line Čepak. Kunej je v osmi minuti srečanja Primorke povedla v vodstvo, Čepak pa je dobrih dvajset minut kasneje povišala vodstvo na 2:0. Kot že omenjeno, je Alja Ferk v 37. minuti znižala vodstvo na 1:2. To je bil tudi rezultat polčasa. V drugem delu pa je na sceno stopila Petra Pasar in v 47. minuti povišala vodstvo na 1:3. Le dobrih šest minut kasneje se je med strelke vpisala še obrambna igralka Shaqiri in tako razblinila vse dvome o zmagovalcu dvoboja. Končni rezultat tekme, je v 54. minuti obračuna postavila vezistka Petra Pasar. Primorke so tokrat končno odigrale odlično srečanje in si z zmago zagotovo povrnile načeto samozavest. Jevničanke bodo svojo priložnost za prve točke sezone iskale v šestem krogu, ko gostujejo v Velesovem.

TELEING POMURJE 38 : 0 AJDOVŠČINA
Strelke: Zver (1′, 5′, 55′, 68′, 73′, 80′), Conjar (3′, 19′, 21′, 34′, 38′, 46′, 52′, 62′, 67′, 77′, 83′, 88′), Vrabel (8′, 26′, 35′, 42′, 44′, 60′, 72′, 81′), Rozmarič (17′), Špur (24′, 37′, 45′, 51′), Tibaut (36′, 58′, 87′), Krašna (76’/avtogol), Horvat (82′)

Teleing Pomurje: Nemet, Prša, Stipančević, Rozmarič, Rogan, Špur, Kolbl, Zver, Tibaut, Vrabel, Conjar.
Ajdovščina: Bric, Jesenko, Krašna, Jerkič, Krapež, Cigoj, Winkler, B. Jesenko, Raspor, Bratina, Bajc.

Srečanje v katerem smo pričakovali veliko zadetkov, a je končni rezultat malce presenetil tudi največje optimiste. Mateja Zver, Monika Conjar, Tanja Vrabel, Staša Špur in Tjaša Tibaut so igralke, ki so bile v napadu najbolj razpoložene, blestela pa je predvsem hrvaška napadalka, ki je zabila kar dvanajst zadetkov. Tjaša Vrabel je zadela osemkrat, Mateja Zver šestkrat, štirikrat je bila uspešna vselej zgovorna Staša Špur, zadetek manj je dosegla v zadnjih krogih strelsko odlično razpoložena Tjaša Tibaut, zmago pa sta z zadetkoma dopolnili še 16-letni Špela Rozmarič in Kaja Horvat, Meta Krašna je premagala svojo vratarko. Kljub porazu so Ajdovke lahko tokrat prvič okusile igrati proti ekipi, ki ima v svojih nogah že tudi precej evropskih izkušenj. Iz tokratne izkušnje se bodo morale v prihodnje marsikaj naučiti, če bodo želele konkurirati v prvi ligi, a verjamemo, da želje v Ajdovščini ne manjka. V taboru Ajdovščine bodo ponovno poizkušale vnovčiti prednost domačega terena v šestem krogu, ko v Ajdovščino prihajajo vijolice, Pomurje pa odhaja na nelagodno gostovanje k Primorkam v Ankaran.

Foto: Jure Banfi

MARIBOR 1 : 6 RUDAR ŠKALE
Strelke: Špes (71′); Prašnikar (32′, 63′, 68′, 85′), Gomboc (58′), Murič (66′)

Maribor: Lovrec, Ploj, Ketiš, Hanžič, Ulbin K., Kozar, Špes, Miljkovič, Uršič, Senekovič, Takač.
Rudar Škale: Horvat, Bric, Gomboc, Sevšek, Nagy, Levačič, Berdnik, Marolt, Murič, Prašnikar, Praprotnik.

Derbi kroga je z veliko prednostjo pripadel Velenjčankam, ki so nekoliko presenetljivo Štajerke odpravile s kar 1:6. Pri gostjah je najbolj navdušila obetavna Lara Prašnikar, ki je vijolicam zabila kar štiri zadetke. Visok poraz je bil morda velik šok za domači tabor, a ob enem tudi pravočasno opozorilo na določene napake. Štajerke so v prvenstvo štartale optimistično in po dveh zaporednih zmagah bile že druge na lestvici, a so kasneje v dveh izjemno težkih srečanjih morale priznati premoč Pomurju in včeraj še Rudarju. Velenjčanke so se po uvodnem porazu proti Radomljankam hitro streznile in nivo svoje igre občutno dvignile ter kasneje zabeležile dve zaporedni zmagi. V četrtem krogu so na domačem igrišču priznale premoč Pomurju, a so v Mariboru znova prikazale odličen značaj ter sproščenost, kar jih je peljalo do novih treh točk. Kljub temu, da so nekateri pričakovali izjemno težko tekmo in ob dejstvu, da je v prvem polčasu padel le en zadetek, pa je bila prav Lara Prašnikar tista, ki je prevesila tehtnico v tokratnem derbiju kroga, zmago pa sta z zadetkoma dopolnili še Zala Gomboc in Moira Murič, medtem ko je častni zadetek za domače prispevala Maša Špes. Velenjčanke so v šestem krogu proste, tako da se bodo lahko mirno pripravile na sedmi krog, ko prvič igrajo proti Ajdovščini. Vijolice pa v šestem krogu odhajajo prav v Ajdovščino, kjer bi bilo vse razen zmage Maribora veliko presenečenje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Po visoki zmagi nad Estonijo Slovenke jutri v Novi Gorici pričakujejo Grkinje

Po tem, ko je slovenska ženska nogometna reprezentanca v petek s 6:0 odpravila Estonke, ji…