Pomurke so včeraj predstavile novo športno opremo podjetja Nike in ob tem odigrale tudi generalko pred odhodom v Črno goro, kjer se bodo varovanke trenerja Bojana Jančarja na kvalifikacijskem turnirju merile za uvrstitev v Ligo prvakinj.


Pomurke so pred približno 150 gledalci odigrale zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom v Črno goro, a se jim generalka ni najbolje posrečila. Tekma proti Osijeku, večkratnim državnim prvakinjam Hrvaške, je trenerju Jančarju dala misliti, čeprav je priložnost za igro ponudil vsem dekletom. Pomurke so pričele silovito in po kotu, ki ga je izvajala Manja Rogan, preko Tjaše Tibaut tudi povedle. V 25. minuti je za osemnajstkratne prvakinje Hrvaške zadela Lorena Balić in s tem rezultat izenačila na 1:1. V prvem polčasu zelo aktivna Ivana Bojčić, letošnja okrepitev Pomurk, je v 20. minuti stresla tudi prečnik in kasneje v 40. minuti tekme asistirala Tanji Vrabel za vnovično vodstvo Pomurk z 2:1. V drugem polčasu pa so Pomurke popustile in do konca tekme prejele štiri zadetke. Končni rezultat 2:5 ni ravno realni pokazatelj moči na terenu, a je med drugim razkril pomanjkljivosti ekipe Pomurja, katere bo trenerski štab pred odhodom v Nikšić moral izboljšati.

V Črni Gori se bodo Pomurke 9. avgusta najprej pomerile z domačim Ekonomistom, Dva dni kasneje sledi tekma proti estonskemu Pärnu, zadnja tekma pa bo odigrana proti madžarskemu prvaku MTK. Srečanje bo na sporedu 14. avgusta.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Konec prve lige za Ptujčanke

V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo…