Nogometašice Teleing Pomurja so dobile tudi drugo srečanje kvalifikacijskega turnirja za Ligo prvakinj. Tudi v drugo je bil izid 4:0 v korist Pomurk, tokrat so morale premoč priznati igralke estonskega Pärnuja. Varovankam trenerja Bojana Jančarja na zadnji tekmi z madžarskim MTK-jem, ki so z zadetkom rezervistke Lille Nagy v drugi tekmi strle odpor domačega Ekonomista, za prvo mesto zadostuje že remi.


Liga prvakinj – druga tekma kvalifikacij. Glavna sodnica: Vesna Budimir.
Petrova na moru: Pod Malim brdom.
PÄRNU JK 0:4 TELEING POMURJE
Vrabel (17′, 70′); Kolbl (79′), Rogan (83′)

Menjave
Pärnu: Esken – Sonnberg (51′), Rutkovskaja – Pajo (74′), Strigin – Morkovkina (87′)
Pomurje: 
Rozmarič – Vrabel (78′), Prša – Conjar (84′), Zelko – Zver (92′)

PÄRNU JK
[team1]

TELEING POMURJE
[team2]

Srečanje v Petrovcu, kjer je termometer kazal kar 33 stopinj Celzija, so bolje odprle Pomurke, ki so prvič resneje zagrozile v 10. minuti srečanja, ko je mimo vrat sprožila Tanja Vrabel. A odlična napadalka se je za zgrešeno oddolžila sedem minut kasneje, ko se je mreža Estonk zatresla prvič. V vlogi asistentke se je znova znašla Tjaša Tibaut, Vrablova pa je poskrbela za veselje rumeno-modrih. Estonske prvakinje si resnejših priložnosti v prve pol ure niso pripravile, dvakrat je sicer poizkušala Kaire Palmaru. Po pol ure igre pa so znova zapretile varovanke trenerja Bojana Jančarja, ob strelu Tibautove je v 31. minuti povišanje vodstva preprečila vratarka Elis Meeuta. Do konca prvega polčasa sta pri Pomurkah poizkušale še Manja Rogan in Monika Conjar, medtem ko je v 38. minuti drugi zadetek Vrablove preprečil prečnik. Estonke so skušala pomurska vrata ogroziti s streloma Berle Brant in Anastassia Morkovkina, a nista bili uspešni. Beltinčanke so zasluženo dobile prvi polčas, a vodstvo bi lahko bilo ob odhodu na odmor še višje.

V prvi polovici drugega polčasa se ni kaj dosti dogajalo, Kairi Himanen in Olga Ivanova sta zgrešili okvir vrat, podobno neuspešna pa je bila v dresu Pomurk tudi Monika Conjar. V 69. minuti je v okvir vrat merila še Mateja Zver, ki je Ekonomistu zabila dva zadetka, a je vratarka Meeuta žogo odbila v kot, že v naslednji minuti pa je morala Estonka drugič po žogo v svojo mrežo. Iz kota je podala Manja Rogan, pred golom pa se je po podaji Mateje Zver znova najbolje znašla Tanja Vrabel in z drugim zadetkom povišala vodstvo Pomurja. Zadetek je Pomurke sprostil in v zaključku so zadele še dvakrat. V 79. minuti se je v vlogi asistenke znova znašla Zverova, na 3:0 pa je povišala Špela Kolbl, ki je bila s 16 leti najmlajša v začetni enajsterici Pomurja. Slednja je imela sedem minut kasneje priložnost za še drugi zadetek, a se vratarka Meeuta tokrat ni pustila premagati. Še pred tem pa je končni izid srečanja v 83. minuti postavila Manja Rogan. Za konec pa je v sodniškem podaljšku lepo priložnost zapravila še Tjaša Tibaut.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…