Nogometašice Teleing Pomurja so dobile tudi drugo srečanje kvalifikacijskega turnirja za Ligo prvakinj. Tudi v drugo je bil izid 4:0 v korist Pomurk, tokrat so morale premoč priznati igralke estonskega Pärnuja. Varovankam trenerja Bojana Jančarja na zadnji tekmi z madžarskim MTK-jem, ki so z zadetkom rezervistke Lille Nagy v drugi tekmi strle odpor domačega Ekonomista, za prvo mesto zadostuje že remi.


Liga prvakinj – druga tekma kvalifikacij. Glavna sodnica: Vesna Budimir.
Petrova na moru: Pod Malim brdom.
PÄRNU JK 0:4 TELEING POMURJE
Vrabel (17′, 70′); Kolbl (79′), Rogan (83′)

Menjave
Pärnu: Esken – Sonnberg (51′), Rutkovskaja – Pajo (74′), Strigin – Morkovkina (87′)
Pomurje: 
Rozmarič – Vrabel (78′), Prša – Conjar (84′), Zelko – Zver (92′)

PÄRNU JK
[team1]

TELEING POMURJE
[team2]

Srečanje v Petrovcu, kjer je termometer kazal kar 33 stopinj Celzija, so bolje odprle Pomurke, ki so prvič resneje zagrozile v 10. minuti srečanja, ko je mimo vrat sprožila Tanja Vrabel. A odlična napadalka se je za zgrešeno oddolžila sedem minut kasneje, ko se je mreža Estonk zatresla prvič. V vlogi asistentke se je znova znašla Tjaša Tibaut, Vrablova pa je poskrbela za veselje rumeno-modrih. Estonske prvakinje si resnejših priložnosti v prve pol ure niso pripravile, dvakrat je sicer poizkušala Kaire Palmaru. Po pol ure igre pa so znova zapretile varovanke trenerja Bojana Jančarja, ob strelu Tibautove je v 31. minuti povišanje vodstva preprečila vratarka Elis Meeuta. Do konca prvega polčasa sta pri Pomurkah poizkušale še Manja Rogan in Monika Conjar, medtem ko je v 38. minuti drugi zadetek Vrablove preprečil prečnik. Estonke so skušala pomurska vrata ogroziti s streloma Berle Brant in Anastassia Morkovkina, a nista bili uspešni. Beltinčanke so zasluženo dobile prvi polčas, a vodstvo bi lahko bilo ob odhodu na odmor še višje.

V prvi polovici drugega polčasa se ni kaj dosti dogajalo, Kairi Himanen in Olga Ivanova sta zgrešili okvir vrat, podobno neuspešna pa je bila v dresu Pomurk tudi Monika Conjar. V 69. minuti je v okvir vrat merila še Mateja Zver, ki je Ekonomistu zabila dva zadetka, a je vratarka Meeuta žogo odbila v kot, že v naslednji minuti pa je morala Estonka drugič po žogo v svojo mrežo. Iz kota je podala Manja Rogan, pred golom pa se je po podaji Mateje Zver znova najbolje znašla Tanja Vrabel in z drugim zadetkom povišala vodstvo Pomurja. Zadetek je Pomurke sprostil in v zaključku so zadele še dvakrat. V 79. minuti se je v vlogi asistenke znova znašla Zverova, na 3:0 pa je povišala Špela Kolbl, ki je bila s 16 leti najmlajša v začetni enajsterici Pomurja. Slednja je imela sedem minut kasneje priložnost za še drugi zadetek, a se vratarka Meeuta tokrat ni pustila premagati. Še pred tem pa je končni izid srečanja v 83. minuti postavila Manja Rogan. Za konec pa je v sodniškem podaljšku lepo priložnost zapravila še Tjaša Tibaut.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Konec prve lige za Ptujčanke

V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo…