V Prekmurju so se v minulih mesecih zgodile tektonske spremembe na področju ženskega klubskega nogometa. Pomurje Beltinci se je 1. januarja tudi uradno pripojilo k Muri, v klubu pa že snujejo načrte kako še naprej ostati v samem vrhu slovenskega nogometa.

V času zimskega odmora pri črno-belih v klubskih pisarnah ne počivajo. Konec prejšnjega tedna je Muro zapustila kar peterica nogometašic. Svojo srečo bodo poslej iskale drugje Noelle Vilčnik, Zala Lucija Balažic, Ema Horvat, Tjaša Nemec in Teja Tkalec.

So pa v prekmurski prestolnici danes obelodanili vest, da je klub spisal zgodovino in poskrbel za prvi profesionalni podpis pogodbe. Pod njo se je podpisala Lucija Kos, ki je za Pomurke doslej v 1. SŽNL zbrala natanko 50 nastopov in se razveselila 27 zadetkov. Starejša od sester Kos je v preteklosti igrala tudi za Velesovo, Cerklje in Olimpijo, pohvali pa se lahko že s 153 prvoligaškimi nastopi in 83 zadetki. Osemkrat je oblekla tudi dres z državnim grbom.

Občutki so fantastični. Vesela in ponosna sem, da sem kot prva podpisala profesionalno pogodbo v ŽNK Mura Nona. Rada bi se zahvalila klubu za izkazano zaupanje. To je nagrada za ves trud in odrekanje v preteklosti, ter dodatna motivacija za delo naprej. Je tudi pokazatelj, da je bila združitev z Muro pravilna odločitev za slovenski ženski nogomet. Na tak način se ta lahko dvigne na višji nivo in počasi sledi trendom v Evropi,” je ob pridružitvi profesionalnim nogometašicam za klubsko spletno stran dejala Gorenjka. S črno-belimi je podpisala pogodbo do 31. decembra 2023, z možnostjo podaljšanja še za eno leto.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke na priprave v Turčijo, tam jih čakajo tri tekme

Slovenka ženska nogometna reprezentanca se bo v drugi polovici meseca zbrala na prvi delov…