Konec tedna prinaša nove tekmovalne izzive za ŽNK Radomlje. Kadetinje bodo v soboto gostile Olimpijo, selekcija do 15 let pa se bo s tekmo proti Žalcu poslovila od domačega igrišča. Tako kot kadetinje, so si tudi dekleta ekipe DU15 že zagotovila prvo mesto v državnem prvenstvu.


Selekcija do 15 let, ki je že v petek premagala ekipo Krima, ima dva kroga pred koncem sezone neulovljivo prednost pred zasledovalkami. Drugouvrščene Cerkljanke so namreč v nedeljo tesno izgubile s tretjimi Radljami. Prav Korošice bodo v zadnjem krogu nasprotnice Radomljank.

Selekcija do 15 let v Športnem parku Radomlje gostila ekipo Krima. Mlade Radomljanke, ki nastopajo pod vodstvom Karmen Ulbin in Monike Drobnič, so odpor Ljubljančank lomile do 27. minute, ko je zadela Ajda Zajc.

Zasedba iz prestolnice je hitro odgovorila z izenačenjem Neže Trost, a so domačinke kljub temu dobile prvi polčas. Tri minute po golu Krima je za novo vodstvo Radomelj zadela Špela Gerbec, za povišanje prednosti pa je poskrbela Brina Omejec-Židan. Alicija Brinovec je v 59. minuti zadela za končnih 4:1.

Ker so Cerklje v nedeljo klonile v Radljah, si je selekcija ŽNK Radomlje DU15 dva kroga pred koncem sezone priigrala neulovljivo prednost šestih točk. Radomljanke – v celotni sezoni so točke oddale zgolj enkrat – so namreč dobile obe medsebojni tekmi z Gorenjkami, ki na ligaški lestvici zasedajo drugo mesto.

Dvojni naslov državnih prvakinj je potrditev, da načrtno delo v mlajših selekcijah kluba daje tudi odlične rezultate.

ŽNK RADOMLJE DU15 – ŽNK KRIM DU15 4:1 (3:1) Strelke: Zajc (27′), Gerbec (32′), Omejec-Židan (37′), Brinovec (59′); Trost (29′)

  • Lotrič ostal brez kluba

    Mitja Lotrič se je po naravnost fantastični sezoni 2018/19 v dresu Celja poslovil od slove…
  • Odziv Mure na dogajanje po tekmi z Mariborom

    Po nedeljski tekmi med Muro in Mariborom, na kateri so si vijoličasti zagotovili še 16. na…
  • Prvi odhod iz Celja

    Po vsega 14 odigranih tekmah se od dresa Celja poslavlja Terry Lartey Sanniez, nekoč velik…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija ostala brez trenerja!

Kot smo tega že vajeni, so neuspehi v Olimpiji zmeraj pospremljeni s slabo voljo in nič dr…