Slovenska dekliška reprezentanca do 19 let se te dni na Rogli pripravlja za prihajajoče kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bodo na sporedu jeseni in je včerajšnji dan izkoristila za prijateljski obračun z madžarskimi vrstnicami. Ob koncu so se z visokih 5:0 zmage veselile Madžarke.


Slovenke so večino tekme bile v podrejenem položaju in zmaga gostujoče ekipe je popolnoma zaslužena. Madžarke so z goloma Pusztaijeve in Plonerjeve dobile prvi polčas z 2:0, nato pa so v zaključku drugega dela po golih Kovacseve, Torokove in Stefanove prišle do visoke zmage, ki bi lahko bila še za odtenek višja, če bi glavna sodnica v sodnikovem dodatku po prekršku v domačem kazenskem prostoru pokazala na belo točko za gostje. Slovenija je sicer tokrat bila močno oslabljena, saj v kadru ni bilo kar sedem članic Pomurja, ki se trenutno nahajajo na klubskih pripravah na avgustovski kvalifikacijski turnir za uvrstitev v ligo prvakinj. 

“V naši igri je bilo danes veliko grobih napak, kar je nasprotnik znal dobro izkoristiti. Pred nami je precej dela, verjamem pa, da so dekleta sposobna popraviti določene stvari,” je po dvoboju dejala selektorica slovenske izbrane vrste Petra Mikeln, ki se bo s svojimi varovankami proti Madžarkam ponovno pomerila že v soboto v Andrashidi. 

U19 SLOVENIJA – U19 MADŽARSKA 0:5 (0:2)

Strelke: Pusztai (17′), Ploner (36′), Kovacs (76′), Torok (88′), Stefan (89′)

Začetna postava Slovenije: Oblak, Adam, Klopčič, Milovič, Igerc, Kastelec, Ciganovič, Kovačič, Šmid, Tušek in Pernek. Igrale so še: Ručman, Miletič, Lavrenčič, Kličić, Cunk, Hudej in Kos.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izbrani organizatorici Svetovnega prvenstva 2023

Danes je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) sporočila državi organizatorici ženskega Svetov…