Zlatko Gabor je na klopi Olimpije debitiral z zmago, potem ko so njegove nove varovanke visoko ugnale Cerkljanke (0:8). Prah po njegovem odhodu iz Beltincev v Ljubljano se sicer še ni polegel, in bržčas se še nekaj časa ne bo.

Gabor je iz Pomurja v Olimpijo “prestopil” na precej sporen oziroma vsaj etično dvomljiv način, saj bi se naj kot trener aktualnih državnih prvakinj, s katerimi je imel sklenjeno pogodbo, dogovarjal za selitev v prestolnico ter pri tem novačil tudi nekatere igralke Pomurk. V Prekmurju so se hitro poslovili od srbske branilke Maje Dimitrijević, ki je žuto-plavi dres nosila le dobro sezono, njen odhod pa ne bo edini.

Pri novačenju je Gabor očitno bil zelo uspešen, saj se v Ljubljano seli Sara Makovec. Dvaindvajsetletnica je že bila opažena na treningih zmajčic in bo kaj kmalu zeleno-beli dres oblekla tudi na prvoligaških zelenicah. Slovenska reprezentantka je vso svojo kariero preživela v Prekmurju, kjer je igrala tudi v mlajših selekcijah. Kljub mladosti je v 1. SŽNL zbrala že 107 tekem in se kar 77-krat vpisala med strelke. Štiriindvajset nastopov in en zadetek je zbrala v dresu z državnim grbom. Očitno nas tudi na ženski prvoligaški sceni čaka še vroča jesen.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prekmurska velikana pred odmevno združitvijo?

Medtem, ko se Mura ukvarja z rezultatskimi težavami, se nam na slovenski nogometni sceni o…