Nogometašice ljubljanske Olimpije so v Stožicah zaključile s tekmovanjem v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Potem, ko so zeleno-bele v prvih dveh krogih doživele poraza z 0:6 proti ekipama Minska in Somatia Barcelone, so Ljubljančanke v zadnjem krogu gostile ekipo Slovana iz Bratislave in izgubile z 0:1.


Na stadionu v Stožicah je tekmo v 74. minuti odločila Alexandra Halla, ki je izkoristila veliko napako ožje obrambe Olimpije in nato sama vrati premagala Pio Božič. Olimpija je sicer tekmo končala z igralko manj, saj je le pet minut kasneje Adrijana Mori prejela drugi rumeni karton. Za razliko od prvih dveh tekem so se tokrat Ljubljančanke predstavile v pozitivnejši luči in so skozi celotno tekmo bile enakovreden tekmec Slovakinjam. Slovenske državne prvakinje so kvalifikacije končale s tremi porazi in gol razliko 0:13.

V tekmi za prvo mesto sta se istočasno na stadionu ŽAK merili ekipi ciprske Somatio Barcelone in beloruskega Minska. Po zmagi z 2:0 so se prvega mesta in napredovanja v nadaljnje tekmovanje veselile Ciprčanke.

 

SLOVAN BRATISLAVA – OLIMPIJA LJUBLJANA 1:0 (0:0)

Halla (74′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Štirje ženski klubi sodelovali na UEFA seminarju Share

Karmen Ulbin, vodja mladinskega pogona Ženskega nogometnega kluba Radomlje ter trenerka se…