Nogometašice ljubljanske Olimpije so v Stožicah zaključile s tekmovanjem v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Potem, ko so zeleno-bele v prvih dveh krogih doživele poraza z 0:6 proti ekipama Minska in Somatia Barcelone, so Ljubljančanke v zadnjem krogu gostile ekipo Slovana iz Bratislave in izgubile z 0:1.

Na stadionu v Stožicah je tekmo v 74. minuti odločila Alexandra Halla, ki je izkoristila veliko napako ožje obrambe Olimpije in nato sama vrati premagala Pio Božič. Olimpija je sicer tekmo končala z igralko manj, saj je le pet minut kasneje Adrijana Mori prejela drugi rumeni karton. Za razliko od prvih dveh tekem so se tokrat Ljubljančanke predstavile v pozitivnejši luči in so skozi celotno tekmo bile enakovreden tekmec Slovakinjam. Slovenske državne prvakinje so kvalifikacije končale s tremi porazi in gol razliko 0:13.

V tekmi za prvo mesto sta se istočasno na stadionu ŽAK merili ekipi ciprske Somatio Barcelone in beloruskega Minska. Po zmagi z 2:0 so se prvega mesta in napredovanja v nadaljnje tekmovanje veselile Ciprčanke.

 

SLOVAN BRATISLAVA – OLIMPIJA LJUBLJANA 1:0 (0:0)

Halla (74′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

U19: Slovenija s tremi zmagami in brez prejetega zadetka v elitni del kvalifikacij

Slovenska dekliška reprezentanca je z odliko opravila s prvim delom kvalifikacij za evrops…