Prejšnji teden smo lahko spremljali naše reprezentantke, ki so se borile za preboj iz kvalifikacijske skupine, v kateri so poleg Slovenije nastopale še reprezentance Belgije, Belorusije in Litve. Naše so uvodno tekmo odigrale z Litvo in jih tudi visoko premagale, kar osem zadetkov je končalo v litvanski mreži. Naslednja tekma, ki je za naše kadetinje bila odločilna, je bila tekma proti Belorusiji, kjer je zablestela Lara Ivanuša, a na žalost je Slovenija prejela zadetek v izdihljajih srečanja. Zadnja in tudi najtežja tekma je bila proti Belgiji, ki pa je na žalost bila v danih trenutkih veliko boljša in slavila visoko z 0:5. Tako so naše kadetinje pristale na tretjem mestu mestu kvalifikacijskega turnirja za EP 2014.


Za odzive smo poprosili kar nekaj igralk, med prvimi pa smo dobili igralko Rudarja Škal, Laro Prašnikar, ki je na prvi tekmi tudi dosegla dva zadetka. V pogovoru nam je dejala:”Po odličnem pripravljalnem turnirju v Srbiji smo vse igralke upale na napredovanje. Po prvi tekmi smo bile zelo blizu temu cilju, a je nato prišla tekma z Belorusijo. Na tej tekmi smo bile precej izčrpane, za konec pa še dobile zadetek v zadnji minuti, kar je za nas pomenil velik psihični udarec.” Naslednjo, ki smo jo dobili, je bila obetavna vratarka Sara Nemet, ki nam je zaupala:”S svojo predstavo na turnirju nisem najbolj zadovoljna, saj zmeraj težim k boljšemu. Seveda pa si v bodoče želim izboljšati eksplozivnost ter moč.” Ob vprašanju, kako gleda na predstavo belgijske vratarke, ki se je na zadnji tekmi izjemno izkazala, nam odgovori:”Njena predstava me je še dodatno motivirala, da si želim še več trenirati in doseči še večji nivo.” Kot zadnjo smo poprosili za izjavo Pijo Smukovič, ki nam je povedala par zanimivih stvari, tudi o svoji igri:”S svojo igro sem delno zadovoljna, ker vem da sem zmožna več. Nisem izkoristila vseh svojih prednosti, ki jih imam. V nekaterih trenutkih nisem bila dovolj zbrana, mogoče smo v zadnje dve tekmi šle preveč naivno, ležerno. V naslednjem ciklusu kvalifikacij moramo izboljšati agresivnost v napadu, v obrambi pa za boljše rezultate pričakujem bolj dovzetno igro. Predvsem pa moramo izkoristiti ponujene priložnosti. Presenečena sem bila nad številom gledalcev, ki so nam dali še posebno vzpodbudo. Žal nam je, da jim nismo postregle z igro, katero smo gradile čez celotne priprave.”

Dejstvo je, da igralkam nimamo očitati ničesar, borbenosti ni manjkalo, a na žalost to ni dovolj. Predvsem tekma z Belorusinjami je bila prelomnica, kar je posledično tudi vplivalo in se poznalo na tekmi proti Belgiji. Belgijke so na zadnji tekmi prikazale všečno in čvrsto igro in prav na takšni igri bi lahko naše kadetinje slonele. Iz tega kvalifikacijskega turnirja izhajajo s še eno izkušnjo več, mi pa bomo seveda z veseljem spremljali razvoj naših nogometnih upov, ki so na ženski slovenski sceni že uveljavljeni ali pa še njihov čas prihaja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zadetek Lane Golob za končno tretje mesto

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes, ob 19.30 uri, v Španiji pomerila proti…