Nedelja bo v Prekmurju okronala kar dva prvaka. Dobili bomo namreč zmagovalca 3. SNL vzhod, v SŽNL pa se bodo za naslov državnih prvakinj udarile nogometašice Pomurja in Olimpije. Ljubljančanke, ki so v vlogi izzivalk, bodo skušale v Bakovcih prekiniti petletno vladavino Pomurk.


Pomurje se na veliki derbi pripravlja tudi s pomočjo dvoboja z mladinsko reprezentanco Rusije. ‘Žuto-plave’ so ob polčasu z goloma Tjaše Nemec in Špele Kolbl vodile s 2:0, na koncu pa sta se ekipi razšli s prijateljskim remijem 2:2. Po tekmi pa smo za nekaj besed poprosili Nušo Ladinek. “Iz te tekme lahko potegnemo veliko koristnega. Če bi imeli možnost igrati močne tekme na dva, tri tedne ali pa bi bile prvenstvene tekme na takšnem nivoju kot današnja, bi lahko pričakovali še večji napredek na individualni ter ekipni ravni. Opravili smo dober trening, čeprav se pozna utrujenost igralk, saj je za člansko, kadetsko in U15 ekipo naporen spored. Lahko jih pohvalim, ker smo preizkusili nekaj novih stvari in videli kako funkcioniramo,” zadovoljstva ni skrivala strateginja Beltinčank.

Je predstava v tekmi z Rusijo dober obet tudi za nedeljo? “Je, vendar bo nedeljska tekma zgodba zase. Po srečanju v Velenju nisem bila maksimalno zadovoljna s prikazanim, saj se zavedam sposobnosti moje ekipe in igralk. V nedeljo bo veliko odvisno od dnevne forme in tudi motiva, ki pa zagotovo ne bo manjkal na eni in na drugi strani,” je prepričana trenerka Pomurja, ki verjame da bodo tudi gledalci priča pravi evropski tekmi, ki konec koncev prinaša tudi kvalifikacije za elitno ligo prvakinj.

Priprave na odločilno tekmo so potekale že nekaj časa, zadnjih 90 minut sezone pa bo odločalo o biti ali ne biti. “Zastavili smo si širši plan, postavili smo idejo o tem, kakšno igro hočemo prikazati na igrišču. Nekatere stvari poudarjamo na treningih, da izboljšamo segmente v igri. Petkov in sobotni trening bo podrejen nedeljski tekmi, saj bo zbrana celotna ekipa. Kar se tiče taktičnega vidika nedeljske tekme, bomo skušali nekatere stvari na svoje mesto postaviti že na treningu,” poudarja Ladinekova.

Pomurkam za novo slavje zadostuje že remi, a se Beltincih na to ne zanašajo. “Vem, da nam zadostuje remi, toda o tem ne razmišljam. Če bomo šli v tekmo z mislijo na remi, se nam to lahko hitro maščuje. V nedeljo se bomo skušali pokazati v najboljši izdaji. Zaupam igralkam, da bodo dale vse od sebe, da pokal ostane v Pomurju,” zaključuje nekdanja nogometašica, ki se zaveda, da bo v psihološki prednosti ekipa s prvim doseženim zadetkom.

Pri ŽNK Pomurju so misli torej že usmerili v odločilno preizkušnjo, kar pa velja tudi za Ljubljančanke, ki po porazu s Prekmurkami pridno polnijo mreže nasprotnic.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …